Schouwen in de Zierikzeebuurt

Een schouw van bewoners met als doel de kwaliteit van werken van de verschillende diensten in te wijk te waarderen met cijfers begint altijd met hetzelfde ritueel. Michel Varenkamp zet een handtekening of stempel van de Roteb op de deelnemerskaart van bewoners.

Bewoners spreken zich uit over de kwaliteit van werken van diensten in een bepaalde buurt en de Roteb waardeert dat met een waardebon voor een bezoek aan een restaurant. 10 handtekeningen zijn daarvoor nodig.
Voor wat hoort wat!

Vakantietijd, dus de groep was wat kleiner dan anders. De Zierikzeebuurt werd donderdagmorgen 5 augustus aan de nauwkeurige en kritische blik van bewoners onderworpen. Ongeveer 10 meetpunten deed de groep aan en gaf cijfers van 1 tot 5 aan de verschillende onderdelen van de schouw.

De waardering bleek aan het eind weer behoorlijk hoog. Soms was er kritiek op de punten van het wegdek, uitwerpselen en onkruid. Op de Zijpe mocht naar het oordeel van bewoners wel wat gedaan worden aan het gras dat tussen de klinkers doorkomt. En op diverse plekken buiten de uitlaatzones trof men uitwerpselen van honden aan. Bewoners van de schouwgroep spreken daar hondenbezitters ook regelmatig op aan. Sommige baasjes van honden zeggen niet te weten waar de uitlaatzones zijn. De schouwers kunnen precies aangeven waar je je hond wel uit mag laten en waar niet.

Ook het gegeven dat er nu nog vlaggetjes van de WereldKampioenschappen Voetbal hangen aan lantarens is de groep een doorn in het oog.

Richard Loeve van Gemeentewerken Rotterdam maakte druk aantekeningen en ook Kelvin van Woonstad Rotterdam hanteerde zijn notitieboekje.

Ronald Tol van de deelgemeenteraad liep met de groep mee en bemoeide zich flink met het schouwen. De wijk kan voor hem niet schoon genoeg zijn. De veiligheid staat hoog in het vandaal van deze politicus, die tenslotte zelf ook in Pendrecht woont. De mensen op straat herkennen hem en klampen ook hem aan. Hij noteerde ook een aantal zaken en zal vast in de eerstvolgende deelgemeenteraadsvergadering ervan laten horen.

Bij de laatste schouwpunten in de wijk werd de groep uitgebreid met dagburgemeester, Mario Bosch, die vakantie heeft en bijna dagelijks zijn wijk schouwt. Je kunt zijn wederwaardigheden op zijn weblog nagaan. Zo werd in de buurt van het Mariawinkeltje aan de Krabbendijkestraat een winkelwagentje van de Action ontdekt. Het wagentje werd meegenomen en afgeleverd bij de kersverse non food handel in de wijk. Ilona Otter deed de vertegenwoordigster van de zaak suggesties om het ‘verdwalen’ van de karretjes te voorkomen.