Sinterklaas deed de Pendrecht DIS aan

Sinterklaas kwam nogal gehaast het Pendrecht Theater binnengerend. Zonder Pieten, zonder paard, maar wel met duidelijke instructies om een aantal mensen aan de tand te voelen.
Sint begon met het onder handen nemen van Paul Lohmann. De Goedheiligman wilde graag van hem weten hoe hij het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen had de renovatie van de gevels van de winkels aan Plein 1953 en de uitbreiding van Tennis Only gefinancierd te krijgen.

Paul weet van vasthouder. Tenslotte wint de aanhouder altijd. Het heeft even geduurd, maar deze middag werd er dan toch een begin gemaakt met de aanpak van het aangezicht van de winkels.

Het werd tijd.

Deze dag werd het feest.

Harry de Boer, wijkregisseur van de Nieuwe Unie, werd het volgende slachtoffer. Hem hield Sinterklaas voor dat je in Rotterdam zo’n Haags accent eigenlijk niet vol kan blijven houden. Sint kon er trouwens ook een hàowtje van.

Of Harry zijn accent gaat veranderen? Daar gelooft niemand in.

Lieske Nuyens werd als laatste bij de Sint geroepen en ze moest natuurlijk op schoot. Lieske is trouwens vertrouwd met de schoot. Zij coördineert de Kindercampus en die neemt als het ware de kinderen op schoot. Het woord campus zegt het al er wordt hard gestudeerd. En met de Kinder Campus Pendrecht krijgen schoolkinderen een prettige en leerzame tijd, niet alleen binnen de schoolmuren, maar vooral ook daarbuiten. Dat gebied moet voor de kinderen een veilig terrein en beschut terrein zijn.