Sneeuwhelling was groot succes

Naar schatting 5000 kinderen roetsjten van een echte sneeuwhelling af. Marcel de Jong van TOS maakte een eenvoudige berekening met de gemiddelde openingstijden en de drukte op de helling en komt tot de slotsom dat de sneeuwhelling een schot in de roos was.
Maandag 19 december werd de helling in gebruik genomen. Minister Pechtold wordt geinterviewd door een journalist. Die journalisten wilde ook alles van hem weten over Uruzgan. Maar daar kwam hij niet voor. Links op de foto staat Dominic Schrijer. Hij en Pechtold verrichtten samen de oipening. Marcel de Jong staat tussen hen in en Marco van Rijn van SenR, de regelaar van de sneeuwhelling wijst op de sneeuw, alsof hij zeggen wil: “Niks kunstsneeuw, dit spul is hartstikke echt!” Of zegt hij tegen Bien Hofman: “Je kunt ook via de helling naar beneden, maar dan moet je even wachten!”

Vrijdag 23 december werd hij weer afgebroken. Eigenlijk veel te kort.
De sneeuw bleef na het weghalen van de helling nog een hele tijd op Plein 1953 liggen. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar volgend jaar. Dominic Schrijer van deelgemeente Charlois sprak bij de opening van een echte ijsbaan in 2006 op Plein 1953. Kijk dan wordt zo’n plein echt het bruisende centrum van de wijk.