Suzanna Lubrano op Bruisend Park aan de Rotte

Zondag 29 augustus om 17:45 uur treedt Suzanna Lubrano op in het programma Bruisend Park aan de Rotte. Ali B. en Jeroen van der Boom zijn er ook en er is een programma van zaterdagmiddag tot zondagavond. Maar Vitaal Pendrecht wil vooral het optreden van Suzanna onder de aandacht brengen.
Zondag 29 augustus 2010

17.45 uur

Suzanna Lubrano

De uit Kaapverdië afkomstige, maar in Rotterdam wonende, Suzanna Lubrano mag gerekend worden tot één van ‘s werelds bekendste zouk-zangeressen. Al op zeer jonge leeftijd begon Suzanna met zingen en het verraste dan ook niemand toen ze besloot hier een professionele carrière van te maken. Haar debuutalbum ‘Sem bó nes mund’ uit 1997 was direct een groot succes in Kaapverdië, Angola en Mozambique. Vier albums en vele uitverkochte optredens later, geldt Lubrano als een waar fenomeen binnen de zouk-muziek.

In 2003 ontving ze zelfs de prestigieuze Kora Award, voor ‘Beste Zangeres van Afrika’.

Op haar cd Coast to Coast die in 2004 uitkwam staat het lied: Silencio, dat ze schreef ter nagedachtenis van Sedar Soares. Sedar Soares kwam 1 februari 2003 om het leven bij Metrostation Slinge.

Het Bruisende Park is trots om de onnavolgbare Suzanna Lubrano dit jaar op het podium te hebben. Ontdek zelf waarom vrijwel heel Afrika aan haar voeten ligt.

Bekijk clips van Suzanna Lubrano op Youtube

of bekijk www.suzannaonline.nl