Treurnis om bomen aan de Geertruidenbergstraat

Volgens haar staan de vijf bomen er al honderd jaar. Zo lang bestaat Pendrecht nog niet overigens, maar dat ze er al lang staan is daarmee wel duidelijk gezegd.

Vorige week werden ze omgezaagd en de takken werden versnipperd. De stammen liggen er nog en de versnipperde takken liggen op de parkeervakken van de Geertruidenbergstraat.

Over niet al te lange tijd zal er geheid worden voor het nieuwbouwproject De Vlonders, waarvoor afgelopen zaterdag, de verkoop van start ging. Misschien heeft het ermee te maken, dat de plek bouwrijp gemaakt moet worden, maar de omwonenden weten dat niet.

De bomen terugzetten zou Eveline zomaar willen, maar ze realiseert zich ook dat dat niet meer kan.

Dagburgemeester Mario Bosch schrijft in zijn weblog dat hij de beheercoordinator al gemaild heeft met de vraag waarom het nou allemaal nodig was.

Eveline van der Velden heeft wel een leuke suggestie. Als er nu toch speelplekken komen voor het Fijnaartpad en langs de Geertruidenbergstraat, verwerkt dan het hout van die boomstammen in speeltoestellen, of doe er iets mee op die speelplekken.

Dan hebben wij tenminste op die manier nog een goede herinnering aan onze bomen.

Eens kijken wat dat op gaat leveren voor de plannetjes voor de speelplekken. Zo gek is immers het idee van Eveline niet. En de bewoners van het Fijnaartpad worden betrokken bij het maken van die plannen, dus komt het verhaal van Eveline vast terug.