Tweelingexposities in Galerie Eveline van Rooy

Van 9 november tot en met 30 december is er weer een verrassende expositie in Galerie Eveline van Rooy. Arris Tijsseling en Helene de Jong, Judith van Es en Eveline van Rooy zelf vormen twee duo’s. Er zijn dus zelfs twee bij elkaar passende exposities. Verder is er natuurlijk werk van allerlei kunstenaars in stock.
Arris Tijsseling (boven links) schildert en Helene de Jong (boven rechts) maakt keramiek.

“Over stoelen en stoeltjes”…..
Judith van Es (onder links) maakt keramiek en Eveline van Rooy (onder rechts) schildert.

Samen maken zij zelfs wel twee exposities, die op zich een prachtig geheel vormen.

Arris maakt zowel figuratief als abstract werk. Hij zoekt daarin naar evenwicht tussen kleuren en vorm. De heldere kleuren vallen op. Warme tinten en spannende licht donkere contrasten.
Dat speelt ook in de werken van Helene de Jong een grote rol. Zij werkt dunne repen klei. Van deels van structuren zijn voorzien en deels figuratief zijn ingetekend. De twee en driedimensionale werken van beide kunstenaars vormen op speelse wijze een prachtig geheel.

Bij de gecombineerde expositie van Judith en Eveline staan zitobjecten centraal. Judith heeft al eerder in de galerie geëxposeerd. Dit keer toont zij bijzonder keramiek, waarop je echt kunt zitten. Ze daagt bezoekers uit dat te doen. Eveline toont haar alom bekende stoeltjes. Zij vormen een mooie vrolijke en humorvolle combinatie met het keramiek van Judith.

De galerie is op;en op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur. Op www.evelinevanrooy.nl kunt alles nog eens rustig terug zien. Maar het mooist is natuurlijk een bezoekje aan de gezellige galerie aan Slinge 773 D.