Verziekt opbouwwerker woongenot bewoners Biezelingeplein?

De opbouwwerker maakte deze foto’s van het softballen. Op de bovenste foto één van de softballers. Zijn t-shirt geeft een beeld van zijn ‘wereld’. Op de foto daaronder het wegslaan van een bal met op de achtergrond de woningen van de bewoners, die het softballen zat zijn.
En op de onderste foto de richting waarin de ballen geslagen worden en het soms lang zoeken is naar de bal als die in het riet terecht komt.

Het duurde even voordat hij contact kreeg met de groep. Dat contact is er nu en er wordt druk gezocht naar alternatieven.
Softballen op die plek is niet alles. Hilton, één van de initiatiefnemers en op de middelste foto aan slag, legde uit zelf al contact met Vitaal Pendrecht. Ze willen allerlei voorzieningen, omdat de bal vaak zoek raakt in het riet tegen de spoordijk aan. Zo’n softbal is niet goedkoop. De relatie tussen Hilton en zijn vrouw en de groep, waarover geklaagd werd was niet gelegd.

In het beheeroverleg van Pendrecht werd er geklaagd over het softballen en opbouwwerker Rieks Westrik en buurtagent Henri Appeldoorn gingen op zoek naar de groep.
Het duurde even voor ze hen aantroffen. Want als het pijpenstelen regent of koud is komt de groep niet. Is het weer goed dan zijn ze er iedere avond en als het zacht weer is kan dat tot heel laat zijn.
Op 24 juni schreef de opbouwwerker een e-mailbericht aan de voorzitter van het overleg en een afschrift naar één van de bewoners en toen ging er iets mis. Hij schreef op wat hij gezien had en wilde met bewoners en softballers om tafel om tot een oplossing te komen. Maar dat blijkt een ingewikkelde zaak.

In de ingezonden brief wordt geschreven dat niemand iets doet en dat de deelgemeente de klachten van de bewoners maar onzin vindt. Als organisator van de softbalgroep wordt de opbouwwerker genoemd. Hij woont er niet dus hij heeft er geen last van. De softballers leveren volgens de bewoners veel overlast en dat wordt naarmate er meer bier gedronken is steeds erger.

Vanavond, donderdag 23 juli deed de opbouwwerker een brief bij alle 18 bewoners van het Biezelingeplein in de bus. En sprak sommigen van hen even. Hij vindt dat hij op een te hoog voetstuk geplaatst wordt door de brievenschrijver. Hij organiseert het softballen niet en is samen met een collega bezig om naar alternatieven te zoeken. Dat doen inmiddels een heel corps van ambtenaren en politici. Die oplossing komt er vast. Maar ja dat lukt vaak niet van de ene op de andere dag. Als bewoner heb je dan vaak het idee dat er niks gebeurt en dat je verhaal niet geloofd wordt. Het schrijven van zo’n brief zet dan wat extra druk op de ketel.
Sportstimulering Charlois belde de opbouwwerker die morgen al met de vraag om een contactadres van de groep. Er is een alternatieve plek, die veel geschikter is voor de spelers en de bewoners van het Biezelingeplein.

Het onderwerp is een mooi punt voor het bijzondere college van de Pendrecht Universiteit op 8 augustus. Hoe kun je als bewoners van een wijk gebruik maken van de media? Nou bijvoorbeeld door het schrijven van een ingezonden brief.