Vierde tuintjesactie in de Ossenissebuurt met een mooie meizon

Om 11:00 uur startte de actie aan het Biezelingeplein. Een echt startschot werd er niet gegeven. Eigenlijk lag de start ook al ver voor dit ochtenduur. Alles moest immers in gereedheid gebracht worden.

Eenmaal klaar was het de handen uit de mouwen. Eerst nog even een fotootje van Elly Pesik, het boegbeeld van de actie, Mario Bosch, de dagburgemeester van Pendrecht en Nadia Aghris van Woonstad Rotterdam.

De aarde, het zand en de plantjes waren uitgestald langs het pleintje in uiterste zuid west hoek van de wijk. Kruiwagens waren er misschien te weinig, want er bleek behoorlijk behoefte aan zand en tuinaarde. En plantjes, ja plantjes, alle omwonenden waren er snel als de kippen bij en wilden allemaal wel een paar plantjes mee naar huis nemen.

Actieleidster Nadia Aghris was echter streng. Alleen de bewoners met een tuintje kregen een plantje mee. En als er overbleven, was er ‘s middags om 3 uur alsnog de mogelijkheid om van het restant mee te krijgen.

Het ging om een tuintjes actie en mensen met een flatwoning en een balkon visten naast de boot.

Voor de kinderen waren tafels neergezet en was er opnieuw materiaal om te tekenen en een grote bloempot te beschilderen en van aarde en een planten te voorzien en de familie thuis er blij mee te maken.

En om 3 uur ‘s middag was het zand op. Bleek de aarde ook van de straat te zijn geschraapt en stond er een hele rij met tassen klaar om de laatste, overgebleven plantjes mee naar huis te nemen.

Alles was schoon op en alle tuingereedschap, dat uitgeleend was, was ook weer terug.

De laatste tuintjesactie was een succes en daar het weer goed aan mee.

De allerlaatste mogelijk om de wijk van nog meer plantjes te voorzien is er op 29 mei. Die zaterdag is er een plantjesmarkt en is er voor iedereen een plantje. Dan wordt er geen onderscheid gemaakt of je wel of niet een tuintje hebt.

Iedereen is zaterdag welkom op Plein 1953 van 12:00 tot 16:00 uur.