Werk aan vervanging riool en overstort inmiddels begonnen

Op Plein 1953 wordt inmiddels druk gewerkt aan de vervanging van het riool en de overstort aan de kant van de Kerkwervesingel.
In het kader van het waterplan Charlois is Gemeentewerken bezig met de vervanging van de riooloverstort. Het is een ingrijpende klus die nog tot medio november zal duren.

Tot en met 19 oktober wordt er op het plein zelf gewerkt, het werkgebied is het middengedeelte en de strook tegenover de Kerkwervesingel. Er komt een nieuwe rioolleiding en een uitstroming aan de kant van de singel. Hiervoor moeten er op het middengedeelte van Plein 1953 palen geheid worden.
Vanaf 23 oktober tot medio november zal er voornamelijk op en bij de kruising Slinge/Kerkwervesingel worden gewerkt. Deze kruising wordt dan gedeeltelijk afgesloten waarbij op de Slinge alleen verkeer richting Groene Kruisweg mogelijk is.

De winkels blijven bereikbaar en ook de najaarsbraderie kan gewoon doorgaan. De planning is onder voorbehoud van weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden.

Op de voorgrond staat het beeld van Loeki Metz dat twee winkelende meisjes voorstelt. Dit kunstwerk staat er al sinds 1967 en als de meisjes konden praten zouden ze heel veel over Plein 1953 kunnen vertellen. Maar ze hebben er nu geen weet van wat er pal achter hun rug gebeurt.