Werk in uitvoering bij het Monopolybord

Zaterdagmorgen, rond 10 uur ‘s morgens. Op straat is nog vrij rustig maar bij het Monopolybord gonst het al van activiteit. Een door wijkkunstenaar Rex Mundio ingehuurde hovenier is bezig de buxusplanten te verplaatsen. Vanaf de grond was de tekst moeilijk te lezen en daarom worden de buxusplanten wat lager gezet. Met behulp van een wit poeder is de nieuwe plaats aangegeven.

Rex Mundio is er zelf ook bij en houdt het werk nauwlettend in de gaten. Hij vertelde dat zijn projecten in Pendrecht hem ook buiten Rotterdam bekend hebben gemaakt. En waarom heeft hij voor deze tekst gekozen? Het antwoord is kort en simpel: “Bij veel plaatsen in Nederland word je persoonlijk begroet met “welkom in …” dus waarom niet in Pendrecht?”
Op het moment van de foto stonden Rex Mundio en de hovenier van een afstandje toe te kijken hoe het moet worden. Zo te zien zullen ze nog wel even bezig zijn.

Natuurlijk konden we het niet nalaten om Rex Mundio te vragen hoe het nou zit met die 3 extra kegels op het Monopolybord. Het is de bedoeling om t.z.t. drie echte pionnen in het perk te zetten maar die zijn te zwaar voor het bord. Daarom zijn er voorlopig 3 kegels op het bord gezet.