Wijziging hondenuitlaatbeleid in Charlois

In de deelgemeente Charlois geldt sinds 2005 een opruimplicht voor hondenpoep, behalve in gebieden die zijn aangewezen als uitlaatplaats of losloopgebied. Deze gebieden worden met borden aangeduid, op een uitlaatplaats moeten honden aangelijnd blijven terwijl in een losloopgebied honden los mogen lopen. Zowel de uitlaatplaatsen als de losloopgebieden worden nu schoongehouden met drie zogenaamde hondenpoepscooters.

Per 1 januari 2013 is er een verandering omdat Charlois door bezuinigingen dan nog maar over één poepscooter beschikt. De uitlaatplaatsen komen te vervallen (foto: de uitlaatplaats in de middenberm van de Slinge) waardoor de losloopgebieden als enige plekken overblijven waar geen opruimplicht geldt. Buiten de hondenlosloopgebieden mogen honden alleen aangelijnd worden uitgelaten en dient men de poep zelf op te ruimen.

Het Pendrechtse losloopgebied bevindt zich aan de Groene Kruisweg ten westen van het Biezelingeplein. In de wijk zelf zijn geen uitlaatplaatsen meer en geldt dus overal opruimplicht. Met een zakje uit de hondenhalte aan de Sliedrechtstraat kun je de uitwerpselen in het zakje “scheppen” zonder je handen vies te maken, dat gebeurt door de kartonnetjes naar binnen te draaien waardoor het zakje meteen wordt afgesloten.

Klik hier voor de bekendmaking van de deelgemeente Charlois.