Zondagmiddagconcert in Open Hofkerk

Op zondag 1 november om 15.00 uur musiceren Laurensorganist Hayo Boerema en fluitist Imre Rolleman in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht. Zij spelen composities van de nederlands-zwitserse componist Frank Martin en van franse componisten.
Toegang € 5,–; pashouders € 3,–; kinderen tot 12 jaar gratis.
ZONDAGMIDDAGMUZIEK OPEN HOFKERK PENDRECHT

Op zondag 1 november om 15.00 uur musiceren Hayo Boerema, organist van de Sint Laurenskerk, en fluitist Imre Rolleman in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht. Zij spelen composities van de nederlands-zwitserse componist Frank Martin, van Franse componisten maar ook van Sweelinck en Joh. Seb. Bach. U vindt de Open Hofkerk met zijn schitterend orgel en goede akoestiek op de hoek van Middelharnisstraat 153 en Sliedrechtstraat 55. In de pauze is er koffie en thee in de ontmoetingsruimte.
Kaarten aan de zaal. Toegang € 5,–; pashouders € 3,–; kinderen tot 12 jaar gratis.

Hayo Boerema (op linker foto) en fluitist Imre Rolleman (op rechter foto)

Reserveren: tel. 0180-558937

Hayo Boerema werd geboren in 1972 in Groningen.
Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij orgel (bij Johann Th. Lemckert) en kerkmuziek (bij Marijke van Klaveren). Tevens behaalde hij er zijn Aantekening Improvisatie (bij Jos van der Kooy).
Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij koordirectie (bij Barend Schuurman).
Verdere improvisatielessen volgde hij bij Jos van der Kooy en Naji Hakim te Parijs. Bij Ben van Oosten specialiseert hij zich in het Frans-symphonische repertoire
Hij won prijzen tijdens diverse concoursen en festivals in Wenen (1998), Neurenberg (1999), Parijs (1999), St Albans (2001), Nijmegen (2004) en Kotka (2005).
Naast concerten in het binnenland maakte hij concertreizen naar Spanje, Duitsland, Finland en Frankrijk.
Sinds december 2005 is hij organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam.

Imre Rolleman kreeg op 9 jarige leeftijd zijn eerste fluitlessen. Tijdens zijn middelbareschooltijd kwam Imre meerdere malen op radio en TV. Ook nam Imre met veel succes deel aan diverse concoursen als het Nationaal fluitconcours, SJMN en het Prinses Christina Concours.
In 1998 behaalde hij aan het Rotterdams Conservatorium zijn Docerend Musicus diploma en in 2000 zijn 2e fase diploma. Imre remplaceerde meerdere malen o.a. bij het R.Ph.O. en het Doelenensemble en nam deel aan diverse projecten van het Rotterdam Young Philharmonic. In 1999 was hij solist bij het “Leidens Sinfonietta” en won in 2000 de “Prix d’Harmonie”. In 2008 was Imre fluitist bij de musical “Les Misérables”.
Imre is verbonden als 1e fluitist bij het Dordts KamerOrkest en het Laurens Bach Orkest. Imre remplaceert regelmatig bij o.a. het RBO Sinfonia en de Marinierskapel. Imre is fluitist bij “De Bezetting Speelt”, waarmee hij in februari 2009 de opera Reigen van Boesmans speelde in “Opera Bastille” te Parijs.
Met de pianist Jeroen Liedorp vormt Imre een duo.
Naast een kleine privé-lespraktijk is Imre werkzaam als fluitdocent bij muziekverenigingen.

Voor uw agenda:

De serie zondagmiddagmuziek in 2010:

14 maart Jan van Dijk, orgel met trombonekwartet

2 mei Vocaal ensemble Carmina Amantes

12 september studenten Rotterdams Conservatorium

12 december NEVA-ensemble