3 mei speciale dag bij de familie Henriquez – Camelia.

Op de bovenste foto een trotse moeder, Mildiane Camelia. Op 3 mei werd haar zoon Miliangelo geboren.

Laat dat nou net de dag zijn waarop Lushetika haar nicht geboren werd. Er is weliswaar 15 jaar verschil, maar toch.

Begin 2002 bedacht de oma van Lushetika dat er op 3 mei een surpriseparty moest komen voor haar oudste kleindochter. Ze wilde de hele straat ervan mee laten genieten. Er kwam een straatdiner in de Melissantstraat en Lushe kreeg van alle kanten belangstelling. De hele straat leefde mee. Er waren net verkiezingen geweest en Leefbaar Rotterdam werd de grootste partij in de gemeenteraad. De partij wilde wel eens kennis maken met Opzoomeren. Ze kwamen met zijn allen langs in de Melissantstraat. De partij werd zo enthousiast over Opzoomeren dat ze vonden dat het eigenlijk in iedere straat moest als in de Melissantstraat.

De Melissantstraat werd gerenoveerd en de familie verhuisde naar de Abbenbroekweg. Daar zijn zij ook verder gegaan met Opzoomeren en met de regelmaat van de klok is er een straatfeest.

Allerlei ideeën worden omgezet om met elkaar de straat gezellig te maken. Mildiane heeft bijvoorbeeld een aanvraag gedaan bij de deelgemeente Charlois om met de straat naar de finale van het WK-voetbal te kijken.
Zij rekent er misschien op dat oranje wint.

En wie weet.

Haar zus Ika toont op de foto eronder trots de jonge Miliangelo. Hij slaapt en weet nog niet wat hem allemaal in de familie en in de straat te wachten staat.

Het verjaardagsfeest van Lushe werd dit jaar in de sportzaal aan de Asterlo gevierd. Veel ballonnen, veel taart en iedereen in gepaste kleding: rood en wit.

Lushe is inmiddels een hele dame. Dat is op het onderste fotootje te zien. Het feest in de Asterlo had twee betekenissen voor haar. 15 worden en een neefje erbij.