Ballet met scootmobiels opent scootmobielparkeertoren de Nieuwe Unie

Donderdag 25 januari om 19.30 uur openen bewoners met een speciaal gearrangeerd scootmobielballet de eerste scootmobielparkeertoren van Nederland. De parkeertoren staat in Rotterdam-Pendrecht. De toren vloeit voort uit het ouderenbeleid van de Nieuwe Unie en biedt bewoners de kans om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.
De Nieuwe Unie investeert veel in haar bewoners en in Rotterdamse wijken en stelt ouderen in de gelegenheid zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Dit doet de Nieuwe Unie ondermeer door innovatief te zijn en nieuwe producten te ontwikkelen. De scootmobieltoren is zo’n product. Bewoners van Korpersteijn kunnen dankzij deze parkeerplaats langer zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen. Deze parkeertoren, de eerste speciaal voor scootmobiels in Nederland, verhoogt het comfort en de veiligheid in het gebouw nu er een aparte plek is voor de scootmobiels. Op dit moment hebben zes bewoners een scootmobiel maar de Nieuwe Unie verwacht dat dit aantal snel toeneemt. Huidige bewoners kunnen hun scootmobiel nu veilig parkeren en woningzoekenden die over een scootmobiel beschikken kunnen nu wel een woning toegewezen krijgen in Korpersteijn.

Donderdag 25 januari openen bewoners van Korpersteijn ‘hun’ parkeerplaats voor scootmobiels met een spectaculaire dansvoorstelling. Begeleid door muziek en percussiegroep De Vrolijke Nood voeren zij in hun scootmobiel een speciaal voor hen gearrangeerde balletvoorstelling op.

De scootmobieltoren bestaat uit vijf verdiepingen met op iedere verdieping ruimte voor zes scootmobiels. Iedere plek beschikt over een eigen oplaadpunt. De toren is bereikbaar via de centrale hal en een lift. De tweede lift is in aanbouw. Architectenbureau Van Kampen Mars uit Delft, verantwoordelijk voor het ontwerp dat bestaat uit staal en veel glas liet zich inspireren door de zogenaamde ‘Smarttoren’. Bouwer BAM Volker Bouwmaatschappij heeft dit staaltje hightech in korte tijd gerealiseerd gelet op het feit dat de bouw maatwerk was.

Naast de scootmobieltoren zijn ook de recreatieruimte en de entree geheel vernieuwd en de parkeerplaats is opnieuw ingericht. De totale bouwkosten bedragen 856.500 euro.