Scootmobieltoren feestelijk in gebruik

25 januari 2007 om 19:30 gaat er iets heel bijzonders gebeuren in Pendrecht. De eerste parkeerplaats voor scootmobiels in Nederland wordt dan geopend.
Bijgaand artikel heeft u misschien in de Rotterdam bijlage van het AD gelezen. In het artikel staat dat de scootmobieltoren naar het idee van een SMART-toren gemaakt is. En op de impressie die een kunstenaar gemaakt heeft, het er ook alle schijn van dat het er futuristisch uit komt te zien.
Donderdag 25 januari om 19.30 uur openen bewoners met een speciaal gearrangeerd scootmobielballet de eerste scootmobielparkeertoren van Nederland. De parkeertoren staat bij Seniorencomplex Korpersetijn en wel aan de kant van Plein 1953. De toren vloeit voort uit het ouderenbeleid van de Nieuwe Unie en biedt bewoners de kans om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.
De scootmobieltoren is zo’n product. Bewoners van Korpersteijn kunnen dankzij deze parkeerplaats langer zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen. Deze parkeertoren, de eerste speciaal voor scootmobiels in Nederland, verhoogt het comfort en de veiligheid in het gebouw nu er een aparte plek is voor de scootmobiels. Op dit moment hebben zes bewoners een scootmobiel maar de Nieuwe Unie verwacht dat dit aantal snel toeneemt. Huidige bewoners kunnen hun scootmobiel nu veilig parkeren en woningzoekenden die over een scootmobiel beschikken kunnen nu wel een woning toegewezen krijgen in Korpersteijn.
Donderdag 25 januari openen bewoners van Korpersteijn ‘hun’ parkeerplaats voor scootmobiels met een spectaculaire dansvoorstelling. Begeleid door muziek en percussiegroep De Vrolijke Nood voeren zij in hun scootmobiel een speciaal voor hen gearrangeerde balletvoorstelling op.
Naast de scootmobieltoren zijn ook de recreatieruimte en de entree van Korpersteijn geheel vernieuwd en de parkeerplaats is opnieuw ingericht.