Bert, op weg naar een ander station

Zondag 6 januari werd Driekoningen gevierd in de St Bavokerk en tegelijkertijd afscheid genomen van pater Bert van Tol. Zij opvolger Frans Wijnen was ook aanwezig en richtte kort het woord tot de bezoekers van de dienst.
Samen gingen ze voor in de dienst op Driekoningen in de St Bavokerk. Bert van Tol en Frans Wijnen. Bert vertrok naar Eindhoven en Frans Wijnen volgt hem op.

Het was tegelijkertijd de afscheidsdienst van pater Bert. In zijn overweging legde Bert uit waarom hij het wel begreep dat hij voor zijn congregatie naar Eindhoven moest. Hij ziet namelijk zijn leven als een het stappen op een rijdende trein. Na 4 jaar Rotterdam rijdt die trein verder naar Eindhoven en wie weet wat er nog meer komt.

Veel mensen vonden het trouwens wel kort. Bert was maar 4 jaar verbonden aan de St. Bavokerk. Zijn opvolger Frans Wijnen ging in zijn groet aan Bert daar ook op in. Hij kent Frans al heel lang en had hem gevraagd of hij het er ook mee eens was dat ie naar Eindhoven moest. Het antwoord kwam niet direct. Dat zei hem genoeg.

Eén van de parochianen bevestigde dat Bert eigenlijk maar kort in de parochie geweest was, maar dat wat in het boekje voor de dienst staat: “pater Bert van Tol we hebben jou in ons hart gesloten …… en wensen je alle goeds!!” ook echt door de mensen zo gevoeld wordt.

Zij wensten hem een goede reis!