Buren Dinteloordstraat in Restaurant Zuiderkroon in het zonnetje gezet

Nadia Aghris van Woonstad Rotterdam heette de groep bewoners van harte welkom in een goed gevuld Restaurant Zuiderkroon. De nieuwe bewoners van het complex in de Dinteloordstraat waren uitgenodigd om samen te lunchen en informatie te krijgen over de activiteiten in het restaurant. Er zijn daar al van allerlei activiteiten vanuit organisaties, maar ook vanuit de bewoners van het complex Zuiderkroon. Het idee is dat de bewoners van de Dinteloordstraat die activiteiten samen gaan doen met de bewoners boven het restaurant.

Dat het dan op die dag ook nog nationale Burendag was, is mooi meegenomen.

Er stond ook een grote doos waarin der bewoners hun suggestie voor een nieuwe naam voor de twee flats in de Dinteloordstraat konden deponeren. Wie weet wat voor een mooie naam daaruit komt.

De lunch was voortreffelijk. De organisatie achter het Restaurant staat inmiddels garant voor een prima kwaliteit tegen een heel schappelijke prijs.

Na de lunch kregen de bewoners informatie over de cli├źntenraad van De Stromen en over hoe een bewonerscommissie van een ander project werkt. In dit geval waren er vertegenwoordigers van de commissie in de Sliedrechtstraat. Het project Bewoners Begroeten Bewoners Pendrecht en Buren voor Buren werd uit de doeken gedaan, door Esther Schouten van de Stromen op Maat groep.

Op een informele manier kon men kennis nemen van de beeldtelefoon. Een mooie voorziening waarmee je heel makkelijk contact op kunt nemen met hulpverlenende instanties.

Er waren overigens allerlei functionarissen uit de wijk die men kon benaderen. Natuurlijk waren er ook veel opmerkingen voor de mensen van Woonstad Rotterdam.

Van de informele uitwisseling werd goed gebruik gemaakt. Die samenwerking tussen de bewoners van beide complexen komt vast goed.

Uiteindelijk ging de groep tevreden naar huis met tas vol informatie en leuke presentjes van Woonstad en De Stromen. Ze hadden in die paar uur veel van hun eigen buren leren kennen en kennisgemaakt met vertegenwoordigers van instanties in de wijk.