De bomen rondom de Sommelsdijkstraat

In de Sommelsdijkstraat staan een flink aantal forse populieren. Al heel lang. Op 11 mei was er nou niet echt storm ofzo, maar brak er toch ineens spontaan een flinke tak af en belandde op straat. Zie het stukje op 12 mei op deze pagina.
Dinsdag 30 mei werd er in de Sommelsdijkstraat het mes gezet in de 6 populieren naast de school en de speeltuin Neeltje Jans. Met een hoogwerker werden allerlei takken vewijderd. Fiks snoeien en wachten tot er weer sterke gezonde takken terugkomen.
Op 11 mei was er spontaan, zonder enige aanleiding met veel gekraak een enorme tak afgebroken. De tak versperde het kruispunt. Sedat Atacan, de voorzitter van het Turks Huis in Pendrecht zag het voor zijn ogen gebeuren.
Hij maakt zich nu zorgen om de populier op het terrein van Sommelsdijkstraat 35.
Want wie weet.
Het liefst zou hij hem helemaal weghebben. En er een jonge boom voor in de plaats hebben. Een plataan ofzo. Die staan er langs de Herkingenstraat en de Kerkwervesingel ook en dat is een heel wat betrouwbaarder boom, tenslotte.
De zes populieren zijn alvast gesnoeid. de rest van de bomen wordt onderzocht en er komt een rapport en op grond daarvan worden al dan niet maatregelen getroffen.

Dat geeft overigens Sedat Atacan nog geen vertrouwd gevoel. Hij probeerde de groenwerkers zover te krijgen dat ze de boom bij het verenigingsgebouwtje ook onder handen zouden nemen.

Maar ja zo werkt dat natuurlijk niet. Ze hadden geen opdracht en voor hen is groen en bomen heilig. Daar zet je niet zomaar het mes in.

Even geduld nog, Sedat.