De derde tuintjesactie was in de Tiengemetenbuurt

Al vroeg stond Elly Pesik, de held als het om de tuintjesactie van Pendrecht is Goed Bezig gaat, in de Geertruidenbergstraat. Samen met Debby Smit laat ze zien dat zij voor haar wijk staat. Pendrecht IS, staat er op hun t-shirt. Op de achterkant staat het vervolg.

De actieleiding lag in handen van Bindiya Bhoekhan van Woonstad Rotterdam. Zij hield nauwkeurig bij of men niet stiekem met een extra plantje de Geertruidenbergstraat uitging. Helpers genoeg, want medewerkers van Woonstad en Wilskracht Werkt! zorgden ervoor dat alles gladjes verliep. Er komt nog heel wat kijken voor een dergelijke actie.

Er konden ook kruiwagens en andere tuingereedschappen geleend worden om de tuin op te hogen of om overtollig groen te snoeien. Verspreid in de buurt lagen er hopen tuinaarde, zand en stonden er bakken om de tuiniers van dienst te zijn.

Plantjes uitdelen levert altijd leuke taferelen op en er komt ook allerlei bruikbare informatie bij los. Een groep bewoners van de Wagenbergstraat kwam langs om te komen praten over de veiligheid in hun straat. Daarover werd een vervolgafspraak gemaakt om te kijken of er een oplossing te bedenken is.

Het weer was voor de eerste keer de tuinactievoerders goed gezind. De vorige twee keer was dat stukken minder. Deze zaterdag geen regen, niet te koud, niet te warm. Weer om de tuin in orde te maken. Dat gebeurde dan ook op verschillende plekken verspreid oor de buurt.

In de Halsterenstraat werd er zelfs een schepje bovenop gedaan. Daar had men voor de zevende keer in successie hun jaarlijkse klussendag. De bewoners in die straat helpen elkaar bij het op arde brengen van hun tuintjes en doen er en passant andere activiteiten bij.

Waarover een volgend bericht.

Ook in de Tiengemetenbuurt is men Goed Bezig, toch?

Bindiya Bhoekhan toonde zich aan het eind van de actie zeer tevreden. Alle materialen bleken terug. Op een kruiwagen na dan. Maar daar werd met de gebruiker een afspraak over gemaakt, dat die de maandag erop teruggebracht zou worden op het Servicepunt Pendrecht.
Daar kan men overigens dagelijks terecht om tuingereedschappen te lenen.

Om het voor de kinderen uit de buurt ook aantrekkelijk te maken was er de mogelijkheid om grote bloempotten te beschilderen. Mooie kunstwerken, die meegenomen mochten worden en in veel gevallen een plekje in de tuin kregen.

Er bleven twee potten achter. Zo te zien gaan die ook vast een plekje krijgen. Misschien niet in de buurt, maar wat geeft dat.