Klussen met bingo in de Halsterenstraat

Het zal de zevende keer in successie zijn. Klussendag in de Halsterenstraat. Een Opzoomeractiviteit waarop bewoners hun tuin op orde brengen.
Familieleden worden ingeschakeld om mee te helpen en zand en tuinaarde worden met kruiwagens naar de tuintjes gesleept.

In de Geertruidenbergstraat stond dit keer de verdeelplek van de plantjes. Dus veel bewoners gingen eerst een bezoek brengen bij het tijdelijke tuincentrum daar.

In de straat een hoop aarde, een hoop zand en een grote bak voor tuin- en ander afval. Aan het eind van de middag was die bak geheel gevuld en was het zand weg. Het beetje aarde dat er nog lag, zal vast de volgende dag ook in een tuintje langs de straat terechtkomen.

Voor de werkers was een lunch verzorgd met alles erop en eraan.

En om 14:00 uur precies werden de bingokaarten uitgedeeld en bedienden Maekele, Habib en Ali de bingomolen.

Bingospelen valt nog niet mee. Soms zie je een cijfer over het hoofd en roep te snel bingo. Dan moet je of een dansje uitvoeren of een liedje zingen. Dat gebeurde de nieuwe jongen in de straat met het groene t-shirt al bij de eerste de beste ronde.

Bij de grote prijs een chocoladefontein kreeg Maekele hulp van een kordate buurvrouw. Haar man kwam met de vogel in een kooi ook nog langs.

In de Halsterenstraat staat bij zo’n dag de woonkamer op straat.

De straat had trouwens ook hulptroepen ingeschakeld. Yin Min Lin en Cindy Rocha Semedo deden op die dag hun maatschappelijke stage in de Halsterenstraat. Hun families komen van ver: de familie Lin komt uit China en uit Fuzhou om precies te zijn en zijn collega Cindy haar familie komt uit Cabo Verde van het eiland Praya.
Dat brengt naast gesprekken over de regels in de straat en wie er nieuw zijn komen wonen het gesprek ook op landen hier ver vandaan.

De Halsterenstraat is immers een wereldstraat.

Iedereen in de straat is op die zaterdag bedacht met een plantje. Zelfs op de galerijen komt nieuw groen te hangen en in de boomspiegels worden de viooltjes vervangen door vetplantjes. Voor deze straat kan de zomer komen.