De Generale Repetitie van de Kerstsoap van Radio Pendrecht

Dinsdagavond 18 december stond er een groot warmte kanon in het Pendrecht Theater. Het rook er heerlijk naar petroleum, lekker ouwerwets. Een aantal schipperskinderen werden er helemaal gelukkig van.

Alle onderdelen van de Kerstsoap van Radio Pendrecht werden gespeeld en nog eens gespeeld. Alles moet goed in elkaar zitten, want Johnnie luistert mee in de bak. Hij moet de kerst doorbrengen in een cel van de gevangenis De Schie. Hij heeft het geld voor de boete niet bij elkaar kunnen krijgen.

Heb je het beide vorige keren gemist. Geen nood. Cees Bavius brengt bij het begin van de voorstelling iedereen op de hoogte waar het verhaal van de Radio Pendrecht Soap aangekomen is en wat vooraf ging.

Dat warmte kanon zal morgen bij de uitvoeringen overigens niet aanstaan, want dan krijgt Radio Pendrecht er nog een boete bij. En het is crisistijd, dus er is geen geld.

Maar het zal vast behaaglijk zijn in het theater.

Zorrug dat je erbij bent. Vooral ook omdat het de laatste keer is dat je voorstellingen in het Pendrecht Theater Plein 1953 nummer 189 kunt meemaken. De ALDI heeft de ruimte inmiddels zelf nodig. En alles moet er na de Kerstoap uit.

Leuk wordt het allemaal wel. Er is van alles. Mooi spel, mooie radio, mooie muziek en …… chocolademelk en ….. glühwein.

Kortom een schitterende voorbereiding op je eigen kerstfeest.