Dierenmanieren in galerie Eveline van Rooy

De laatste expositie van dit kalenderjaar is een groepsexpositie met als thema dierenmanieren.
Aan deze groepstentoonstelling werken de volgende kunstenaars mee:

Pauline van Bijleveld (Spijkenisse) met prachtige, realistische pastellen van paarden. Deze bijzondere, elegante en gevoelige dieren vat zij in schilderijen waarbij kracht, gratie en ongetemde energie tot uitdrukking worden gebracht. Pauline maakt haar eigen pastelkrijt zodat zij met zelfgemaakte kleuren het rijke kleurenpalet van de paardenwereld zo dicht mogelijk kan benaderen.

Alien Smid (Amsterdam) met kleurrijke, sfeervolle schilderijen in acryl vol levenslust en vrolijkheid. Ze is “gek” op dieren en vooral op honden, voor haar dan ook een belangrijk schildersonderwerp. Ieder portret is weer een uitdaging. Alien kan in opdracht ook uw huisdier portretteren.

Gea Smidt (Rotterdam) met expressieve, kleurrijke schilderijen. In haar werk staan dieren vaak centraal, meestal exotische dieren, olifanten cheeta’s, zebra’s, neushoorns. Schilderijen vol beweging in frisse primaire kleuren.

Corrie Smit (Spijkenisse) met fraai handgevormd keramiek. Corrie is geen onbekende in de galerie en heeft al eerder haar keramiek geëxposeerd. Zij maakt meestal organische vormen, of vormen uit de natuur. Ook van haar hand dus ditmaal dieren, met als geweldig middelpunt lieve, stoere haast aaibare ijsberen.

Corrie en Pauline zullen op zaterdag 10 november in de galerie aanwezig zijn om hun werk toe te lichten.

Maar er is meer: veel kunstenaars waarvan wij werk in stock hebben, houden zich bezig met dieren in de kunst, ook hun werk zal getoond worden. Kortom, een prachtige expositie met heel veel nieuw werk. Mis het niet!

Galerie Eveline van Rooy is gevestigd aan de Slinge 773D en is open op donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.