Pendrecht krijgt Dierengezondheidscentrum

Er is weer een eigen dierenarts in Pendrecht. Op zaterdag 10 november om 13.00 uur wordt door wethouder Schrijer een dierengezondheidscentrum geopend aan de Sliedrechtstraat, op diezelfde plek zat een dierenarts. Een kameel is aanwezig voor kinderritjes, er zijn roofvogels en informatiestands en er is een hondenmodeshow.
Eindelijk heeft de wijk weer een eigen dierenarts. Op zaterdag 10 november om 13.00 uur wordt door wethouder Schrijer het dierengezondheidscentrum officieel geopend aan de Sliedrechtstraat, op dezelfde plek waar tot 2005 ook een dierenarts zat. Een kameel is aanwezig voor kinderritjes, er zijn roofvogels en informatiestands en er is een hondenmodeshow.

In het centrum zijn twee dierenartsen werkzaam en een gedragstherapeute, er is een trimsalon (in de vrolijke kleuren fuchsia en turquoise) en er worden leuke huisdierencadeautjes verkocht zoals een tent voor de kat en pluche kluifjes. Elke soort voer en grit kan worden besteld. In de dierenartspraktijk is genoeg ruimte om röntgenfoto’s te maken en operaties uit te voeren. Er worden ‘puppy-party’s’ georganiseerd om een dierenartsvriendelijke pup te krijgen. Daarnaast zijn er spreekuren voor gewichts- en gebitscontrole voor honden en katten.

De dierenartsen zijn Anita Emine van Graafeiland en Anita Claus. De een werkt fulltime, de ander parttime. De een heeft naast gewone gezelschapsdieren ook veel ervaring met reptielen. Ze hebben drie assistentes aan hun zij: Valeska Kuijpers (hoofdassistente, veel ervaring met spoedgevallen) en Pendrechtenaren Joyce Scheffers en Leslie Ooijen. De trimsalon wordt gerund door Barbara Visser, die trimt volgens de standaard rasregels. Anita Koers is gedragstherapeute voor honden- en kattenproblemen en is degene die het dierengezondheidscentrum heeft opgezet. Ze heeft ook gewerkt in de dierenartspraktijk die eerst op deze plek zat. ,,We streven naar kwalitatieve diergeneeskunde maar voor een betaalbare prijs.” Omdat sommige honden nog wel eens angstig worden zodra ze een witte jas zien, draagt al het personeel T-shirts in roze en groen.

Van maandag tot en met zaterdag zijn er elke dag drie spreekuren (zaterdag tot 13.00 uur) waarvoor een afspraak kan worden gemaakt. Een telefoonnummer is op dit moment nog niet in gebruik, maar wie zich wilt inschrijven kan gewoon even aanbellen of, na 10 november, even binnenlopen. Tot het einde van het jaar loopt de actie honden- of katteninenting voor maar 30 euro voor nieuwe klanten en in november krijgt u 25% korting op de trimbeurt van uw hond. Binnenkort meer informatie op www.dgcrotterdam.nl.

Tip van de oprichtster voor wie met een bloemetje de medewerkers wilt feliciteren: ,,Doe liever een donatie in ons potje voor de Stichting Samenwerkende Dierenambulances Zuid-Holland. Want er zijn zoveel dieren in nood die een ritje nodig hebben!”