Dynamic Activities werft scholieren voor activiteiten

De Kindercampus Pendrecht gaat weer van start. Dynamic Activities is in de arm genomen om de activiteiten te organiseren. Vanmorgen ging het werven van de kinderen van start op het Annemarie Commijsplein van Over de Slinge.
Er was ineens geen geld meer voor de Kindercampus Pendrecht. Mariëlle van der Vlugt, de coördinator van de activiteiten, ging op zoek naar fondsen en sponsors. De directeuren van de scholen uit de wijk lieten het er ook niet bij zitten.

Er kwam met behulp van Vitaal Pendrecht een handje vol geld en de Kindercampus kon verder tot het eind van 2012. De activiteiten in de wijk o[p Plein 1953 en dergelijke zitten er nog niet in, maar binnen de scholen gaat de campus door.

Op 7 juni werd er een speciaal college gewijd aan de Kindercampus en meer.

Het laatste woord is daarover nog niet gezegd.

Maar vandaag begon dan toch de werving voor de activiteiten van de Kindercampus Pendrecht. Vertegenwoordigers van Dynamic Activities, waar Mariëlle inmiddels bij in dienst is, kwamen het Annemarie Commijsplein op en lieten zien wat voor activiteiten er de komende tijd te doen zijn.

De groep van juffrouw Marjolein, groep 4 om precies te zijn, zat net buiten op het plein. Het weer was immers ineens prima. De kinderen komen vroeger naar school en eten met elkaar hun ontbijt op school. Directeur, Ruud van Orsouw, zegt daarover: “Met een goed gevulde maag, leer je veel meer, dan wanneer je een lege maag hebt en halverwege de dag in gaat dutten.”

Kortom de geluidsinstallatie ging aan. En één van de DA-ers maakte zijn ledematen los en deed vervolgens aan de vierde-groepers voor waar je om moet denken als je streetdance wilt doen.

Al snel waren de kinderen druk zelf aan het oefenen.

Streetdance wordt vast één van de populaire activiteiten.

De andere medewerkers van DA deden op een andere plek op het plein hun werk.

Kortom, de Kindercampus Pendrecht doet nog steeds goed van zich spreken.