En toch weer geraniumpiramides

Vrijdagmorgen 27 mei kwam er toch een grote vrachtwagen met oplegger gevuld met bakken met daarin de bekende geraniumpiramides. Het vorige college besloot om de fleurige bloemenpracht op allerlei plekken in de stad, zoals de Maasboulevard en aanvankelijk zelfs op de Erasmusbrug neer te zetten. In de lente plaatsen en in de herfst binnen halen op de gemeentekwekerij, dat was het idee.
En ook in de wijken werden ze geplaatst. In Pendrecht stonden er 10. Het had er even de schijn van dat ze dit jaar al niet meer zouden komen. Gevallen onder het bezuinigingsmes. Maar wonder boven wonder. Er werd toch budget voor gevonden en wat later dan andere jaren, maar toch ……

Vanmorgen werden ze geplaatst. De eerste staat op de Ooltgensplaathof voor de Zuiderparkflat en deze vier staan langs de vijver voor Plein 1953.

Een fraaie aanvulling om het plein wat op te vrolijken. Hanging basket, plantenschalen en geraniumpiramides.

Hulde, hulde, Pendrecht kan nu echt goed de zomer in.

Uiteindelijk zijn er in totaal 30 geraniumpiramides neergezet en dagburgemeester Mario Bosch meldt in zijn weblog waar ze staan: 6 in de Krabbendijkestraat (ter hoogte van Plein 1953), 6 op Plein 1953 (langs de vijver bij de Meeuwenplaat), 10 bij metrostation Slinge (aan de kant van de Zuiderparkweg), 3 op de middenberm van de Slinge bij de Ooltgensplaatweg/-hof, 1 in de Ooltgensplaathof (bij de Zuiderparkflat), 1 op de hoek Slinge/Sommelsdijkstraat (bij de Ostreaflat), 1 op de hoek Slinge/Kerkwervesingel (bij de behangwinkel) en 2 op de Slinge bij de Schuddebeursstraat.