Europese Dag van de Buren

De Europese dag van de Buren op 29 mei wordt aanstaande dinsdag ook in de deelgemeente Charlois gevierd. Opzoomer-, Mensen Maken de Stad-, en Goede Voornemers-straten uitgenodigd om ook mee te doen. In Pendrecht doen 6 straten mee en wie weet doen er wel spontaan mee.
In Antwerpen hangen deze affiches. Ze roepen de bewoners van Antwerpen op hun stoel op straat te zetten en een praatje aan te slaan met de buren. In Europa gebeurt dat in allerlei steden op 29 mei, de Europese Dag van de Buren.

De deelgemeente Charlois, Opzoomer Mee en Mensen Maken de Stad doen mee aan de oproep en organiseren iets speciaals op die dag. Straten kregen de kans om zich te presenteren aan de deelraad Het buurtgevoel van de deelnemende straten wordt op een eigenzinnige en creatieve manier tot uiting gebracht in een straatpresentatie. Na afloop van de straatpresentatie wordt onder het genot van een drankje, hapje en muziek, de Europese dag van de Buren voortgezet in Theater Zuidplein.

Vertegenwoordigers van Opzoomer-, Mensen Maken de Stad-, en Goede Voornemers-straten in de deelgemeente Charlois kregen een uitnodiging in de bus met een antwoordformulier waarmee zij zich voor deze Burendag konden aanmelden.

De Zuiderparkflat, de Halsterenstraat, de Papendrechtstraat, de Zuiderkroon (hoog en laag), de Abbenbroekweg en Valckensteyn doen ook mee. Er is zelfs een after party in Valckensteyn, want wie weet krijgt één van bovengenoemde straten een extra prijs van de deelgemeente jury, die langs de verschillende straten in Charlois gaat.