Fancyfair succes ondanks zo af en toe flinke regenbui

Lege kraampjes waren er niet.
Het plein voor de kerk lag stampvol materiaal.
Van boeken, platen, videobanden en cd’s tot frituurpannen en een dressboy. Van alles was er te vinden. In de kerk was er een complete kledingbeurs. Voor maar een paar euro kocht Bahrija Huskic er een jasje om er klusjes in te doen: ‘Je gaat je fietst toch niet in je beste plunje repareren en om daar nou apart een overall voor aan te schaffen?’ Kijk daar is zo’n kledingbeurs op een fancy fair nou een prachtige markt voor.

En dat is nog niet alles.

Je kon er een pen laten graveren met je voornaam erop en de opbrengst, precies, je raadt het al, gaat naar de actie schoenendoos. Naast de pennengraveerders zat een mevrouw die in wijnglazen, maar ook ander glaswerk, de meest fraaie afbeeldingen graveerde.
Er was een Rad van Avontuur met hartstikke leuke prijzen en een enthousiaste presentator. Dan gaan alle plankjes makkelijk van de hand.

Koster Ruud was de geluidsman en zorgde voor aankondigingen en leuke muziek. En hij was niet te beroerd om ook nog even aandacht te besteden aan andere activiteiten in de wijk zoals de avond in het Pendrecht Museum met Historisch Charlois en de Historische Faculteit van de Pendrecht Universiteit over Pendrecht en de haven.

En er waren hapjes en eigen gemaakte jam werd er ook nog voor maar € 1,50 aan de man gebracht.

Maar ja het meest belangrijke is misschien wel even al die cd’s doorkijken of er misschien net dat nummer tussen zit waar je al heel lang naar op zoek bent.

Allemaal hartstikke leuk en nuttig is natuurlijk dat op de fancy fair je buren weer even ziet en even bijpraat. Ja dat is mooi meegenomen, toch? Want het is immers ook nationale Burendag. Willem Alexander en Máxima hadden weliswaar een andere plek in het land uitgezocht om daar even als beschermheer en beschermvrouw langs te gaan en buurt jeu de boules te spelen. Maar dat het net zo goed in Pendrecht bij de Sint Bavokerk kunnen gebeuren. Al was de activiteit niet eens als Burendagactiviteit aangemeld.