Fasering herstructurering Ossenissebuurt

Op 26 april informeerde de Nieuwe Unie de bewoners van de Ossenissebuurt over de plannen voor de buurt. Er werd verteld wanneer de verhuurstops in de Ossenissebuurt in gaan. En welke woonblokken een ingreep krijgen.
Als u doorklikt vindt u een overzicht met bijbehorende planning.
Het kaartje van de Ossenissebuurt is gedateerd april 2006 en ziet er als volgt uit. “De planningen zijn voorlopig. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend”, staat onder de kaart. Op het kaartje zijn overigens alleen de verhuurstops aangegeven. Wat er voor terugkomt is nog in studie.

In het rood zijn de eengezinswoningen bij de Burghsluissingel, Sliedrechtstraat aangegeven. De verhuurstop ging januari 2006 in.

In het geel staan de portiekflats aan de Burghsluissingel en de Ellewoutsdijkstraat en ook het blokje galerijwoninkjes aan de oostkant van de Ellewoutsdijkstraat. Verhuurstop vindt plaats in juli 2006.

In het donkergroen staat het buurtje met 2 portieksflats en 3 blokjes galerijwoninkjes tussen de Sliedrechtstraat, Ellewoutsdijkstraat, Ossenisseweg en Krabbendijkestraat. de verhuurstop staat voor november 2006.

In het paars de 4 portieksflats en 2 blokjes met galetijwoninkjes en 2 blokjes met winkels en woninkjes er boven tussen de Krabbendijkestraat, Sliedrechtstraat, Hontenisseweg en Ossenisseweg. De verhuurstop staat oktober 2007.

In het lichtgroen staan 4 portieksflats en 2 blokjes met winkels en woninkjes er boven tussen de Hontenisseweg, Sliedrechtsraat, Rilland Bathstraat en Ossenisseweg. De verhuurstop daar van staat op augustus 2008.

In het oranje staan 2 portiekflats aan de westkant van de Rilland Bathstraat, de 2 portiekflats aan de Yersekestraat en het blokje galerijwoninkjes aan de Yersekestraat/Biezelingeplein. Hiervan staat de verhuurstop op juli 2009.

In het bruin staat Valckensteyn, waarvoor de exploitatie eindigt in 2011 en er nu al studie plaatsvindt.

Donkerblauw is bestaand bezit en dat wordt doorgeëxploiteerd.

Roze zijn de 10 blokjes van ieder 6 eengezinswoningen aan de Sliedrechtstraat, de Hontenissetraat en de Rilland Bathstraat, die krijgen in 2007/2008 een opknapbeurt.