Gemeente Rotterdam en VMBO De Slinge starten met maatschappelijke stage zwerfafval

Scholieren van de VMBO school De Slinge in Charlois zijn op vrijdag 1 april gestart met een maatschappelijke stage in samenwerking met Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken. Tijdens deze stage gaan zij de wijk schouwen, buurtbewoners interviewen en foto’s en filmpjes maken van wat zij op straat aantreffen. Met deze maatschappelijke stage wil de Gemeente de jongeren bewust maken van de rol die ze zelf vervullen in het schoon en heel houden van de stad.

De maatschappelijke stage is verplicht vanaf schooljaar 2011- 2012. Gemeente Rotterdam zag een kans om via de stage van de middelbare scholen bewustwording en gedragsverandering op de agenda te zetten bij de jongeren. Samen met VMBO school de Slinge in Charlois starten Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken nu met deze maatschappelijke stage met 28 scholieren uit de 2e klas. De scholieren gaan gedurende de stage schouwen, buurtinterviews afnemen, de informatie verwerken in foto’s en filmpjes en ze krijgen voorlichting van voorlichters en medewerkers van Roteb, Stadstoezicht en Gemeentewerken. De afsluiting van de stage vindt plaats op 20 mei.

Samenwerking en vervolg
De maatschappelijke stage zwerfafval is een initiatief van Roteb, met hulp van Agentschap NL en in samenwerking met VMBO school De Slinge, Jos, Stadstoezicht en Gemeentewerken.
Na afloop van deze stage wil de Gemeente samen met de stichting Pot met Goud op Zuid, die ervaring met maatschappelijke stages heeft, ook andere middelbare scholen gaan betrekken.