Gezellige plantjes markt als slot van de meimaand Tuintjestactie

Een deel van Plein 1953 was afgezet met kraampjes, een springkussen en een draaimolen. Dus als de ouders een bloemstukje aan het maken waren of hun eigen plantenbak maakten, konden de kinderen zich vermaken in de spingkussenclown of draaien op de draaimolen. Ook werd er druk geënquêteerd door de Stromen Opmaat Groep, Elly Kamperman kon je bijvoorbeeld dagburgemeester Mario Bosch zien ondervragen. Mario is nog geen 55, maar toch. De zorgaanbieder wil graag weten waaraan de bewoners van Pendrecht denken bij voorzieningen voor hun oude dag en of ze er dan ook gebruik van gaan maken.
Vitaal Pendrecht is benieuwd hoe de dagburgemeester zijn oude dag ziet. De enquête was anoniem, dus we zullen het niet te weten komen.

Op de markt verscheen ook Ruud Pesik, zonder Elly, want die was die morgen op de bus gestapt naar Lourdes. Zij is met een groep vanuit de Lourdesparochie naar de Zuid Frankrijk vertrokken om met andere pelgrims de zegen te vragen van Sint Bernadette, die op 14 jarige leeftijd moeder Maria zag.
Ruud heeft zijn Pendrecht is Goed Bezig tas bij zich en wil nog een extra bloembakje ophangen in hun tuin. De tuin kreeg een facelift, maar daar kan altijd nog wat bij.

Veel mensen, dames vooral, maakten gebruik van de kraam waar je een bloemstuk kon maken. Er gingen 10-tallen bloemstukken mee naar huis. Er werd door diverse mensen gevraagd of er ergens in de wijk een bloemschikcursus was, want eenmaal doen is blijven doen.

Yeter Kot kon tijdens de tuintjesactie in haar buurt niet meedoen. De actie richtte zich op de bewoners van huurwoningen in de buurt met een tuintje. Yeter woont in een maisonnette, dus heeft ze geen tuin. Deze pot gaat vast naar een van haar balkonnetjes, want zo’n maisonnette heeft er tenslotte twee en die kun je allebei met groen opvrolijken.

Op de plantjes markt stonden tafels en bankjes, zoals gezegd een gezellige, compacte opstelling, die helemaal tot zijn recht kwam op die zaterdagmiddag. De zon deed trouwens helemaal mee. De voorspellingen waren dat het zou gaan regenen, maar gelukkig bleef dat uit tot na de sluiting van de markt.

Van verschillende kanten kwamen lovende uitspraken over de plantjesmarkt. Voorzitter, Carla van Houten, van de winkeliersvereniging was erg ingenomen met de opstelling en de manier waarop de activiteiten werden aangeboden. Op deze manier moeten we het in de toekomst meer doen. Dat verspreid neerzetten van kramen moeten we niet meer doen, kon je van haar en van de poelier, Eimert Hazebroek horen.

Evenementen mensen als Arjan van Es en Ron Kievit waren ook zeer te spreken over de activiteit. En last but not least, campagneleider, Joop Stobbe, van Pendrecht is Goed Bezig.

Voor hem kon de maand mei niet meer stuk. Een mooie held als Elly Pesik en 5 zaterdagen in mei, waarop veel aan het groen in de wijk is toegevoegd.