Het oranje komt al om de hoek kijken op Plein 1953, nu het geel nog

Op hemelvaartsdag is iedereen vrij en is Plein 1953 een toonbeeld van rust. Op 13 mei 2010 zit het weer nou ook niet bepaald mee om lekker buiten te verblijven.
Geen mensen die boodschappen doen en ook geen fietsers, die het plein nemen om de kortste weg van de Plusmarkt naar De Passage of de Aldi naar de visboer te nemen.

De enige winkel die open is, is Livorno.
Twee vlaggen hangen er boven de etalage een Nederlandse en een Surinaamse. De aanbiedingen zijn op oranje vellen papier geschreven.

Oranje? Ja de kleur komt al aardig naar boven en het duurt toch nog een maand voordat oranje aan de bak moet in Zuid Afrika.

Maar toch…..

Bij Korpersteijn wordt verhuisd en de boedelbak is wel erg opvallend van kleur. Om de hoek is de bank met de trotse oranje leeuw, die die blauwe leeuw heeft opgeslokt en samen met zijn broer op de winkel schijnt te passen als twee waakhonden.
Of dat op zo’n rustige hemelvaartsdag nodig is?

Loop je een stukje verder. Dan wordt de etalage van Blokker helemaal in beslag genomen door oranje en zo hier en daar rood wit blauw. Blokker is een steevaste leverancier van Oranjefeestgerij.
Iets verder doet Primera het nog eens dunnetjes over en ja de TNT heeft als kleur: oranje, die zie je eigenlijk het hele jaar door.
De ‘Thuishaven’ heeft toevallig ook opvallend veel oranje in de gevel en aan het eind van het rondje zijn we terug bij Livorno met daartegenover de Plusmarkt, die ook aan oranje doet met de TNT.

In een artikel hierna wordt een benzine leverancier opgevoerd, die kennelijk al weet wat de uitslag is van Nederland Japan.

En bij Tennis Only juicht Serena Williams al met beide armen in de lucht tegen een oranje achtergrond. Zij schijn t ook al te weten wat oranje op 16 juni gaat doen.

Het kan vast nog gekker.

Want op 3 en 4 juli staat Rotterdam in het teken van de Tour de France. De trui die daar te winnen valt is geel. Die kleur ligt weer dichtbij oranje in het kleurenspectrum.

Maar ontbreekt nog erg op Plein 1953.
De rest van de stad begint al aardig op temperatuur te komen en begint al behoorlijk de Tourkoorts te krijgen.
Wie weet kleurt Plein 1953 nog een beetje bij.

Moet de zon ook mee gaan werken dan komen die kleuren van zelf. Oranje zon, gele zon, kan allemaal.