Qiona Hernandez Yenty is kandidaat voor Queen Zomercarnaval 2010

Qiona Hernandez Yenty is 22 jaar en studeert Geneeskunde aan de Vrije Universiteit, zij zit nu in het derde jaar.
Saïna en Erwin van de carnavalsgroep Elegance stelden Qiona wat vragen zodat de wijk een beeld kan krijgen wie ze is. De foto is gemaakt door dagburgemeester Mario Bosch tijdens het Pendrecht Festival op 30 april.

In welke periode heb je in Pendrecht gewoond?
Vanaf mijn 4de tot mijn 18de. Wat ongeveer vanaf 1991 tot 2006 is.

In welke straten heb je gewoond?
Ik heb in de Rilland Bathstraat en aan de Burghsluissingel gewoond.

Welke scholen heb je bezocht?
Basisschool: Prinses Beatrix School in de Krabbendijkestraat.
Middelbare school: Maarten Luther aan de Dorpsweg, toentertijd was het nog een vmbo kader/havo/vwo.

Wie waren je docenten?
Basisschool: mw. van Leeuwen, mw. Bamberg en nog veel meer.
Middelbare school: voor biologie had ik dhr. Weeda, natuurkunde: dhr. van der Marel.

Wat voor leuke verhalen heb je uit de wijk?
Tijdens mijn basisschooljaren waren er in Pendrecht nog niet zo veel kinderen. Dus alle kinderen kenden elkaar waardoor het buiten spelen altijd leuk was. Vaak speelden we na schooltijd op het schoolplein en knikkerden we daar altijd. Af en toe spreek ik nog een aantal klasgenoten van de basisschool.
Naarmate ik ouder werd kwamen er steeds meer kinderen in de wijk wonen. Wat de wijk ook meer leven gaf, maar ook de incidenten ‘belletje drukken’ deed stijgen.
Ik fietste vaak naar school en dan moest ik over Plein 1953, dit was voor mij de kortste route. Na de verbouwing van het Plein was het niet meer toegestaan om er overheen te fietsen wat in hield dat ik een omweg moest maken. Wat ik over het algemeen ook deed, behalve op de dagen dat ik te laat was. Wat natuurlijk tot gevolg had dat de wijkwachters tegen mij aan begonnen te schreeuwen en te dreigen met een bekeuring. Maar ik was dan uiteindelijk wel op tijd voor de les. Educatie heeft altijd voorrang!

Wat is je positieve boodschap voor Pendrecht?
Ik vind het altijd erg jammer dat Pendrecht een achterstandswijk wordt genoemd. Het is een wijk vol talent. Sommigen zijn heel muzikaal en anderen stralen op het gebied van sport. Mijn boodschap is dan ook: bewijs dat ze het fout hebben! Men kan zoveel zeggen, maar echt talent valt niet te ontkennen. Blink uit op de gebieden waar je goed in bent en probeer altijd het beste uit jezelf te halen.

Het Zomercarnaval is in augustus en dat zal ook in Pendrecht te merken zijn. Kimberley is dan de held van Pendrecht is Goed Bezig en de afsluiting van haar maand is een optocht door de wijk op 28 augustus. En wie weet loopt Qiona dan wel voorop als Koningin.