Het Vlissingenplein is klaar voor de zomer (1)

Actieve bewoners van de Zuiderkroon maken ieder voorjaar tijdens een Opzoomeractie het Vlissingenplein klaar voor de zomer. Afgelopen zaterdag gebeurde dat weer maar er waren enkele verschillen ten opzichte van voorgaande jaren.

De vaste ingrediënten zijn het onkruid wegkrabben tussen de straatstenen, het verversen van de plantenbakken en het schoonmaken van de betegelde muurtjes. Op het grasveld stond de partytent waar men tussendoor even op adem kon komen, dat was geen luxe want het was erg warm. De Opzoomerdames zorgden vanuit de Kroonzaal voor de drankjes en ook het restaurant hielp mee.
Maar wat ieder jaar weer opvalt is de saamhorigheid en de bereidheid om de handen uit de mouwen te steken. Leeftijd speelt daarbij geen rol en ook een rolstoel is geen reden om niet mee te doen (foto’s tweede rij).

Bij de jaarlijkse Opzoomeractie zijn altijd de beide Pendrechtse burgemeesters van de partij. Nachtburgemeester Harry Kock is er als bewoner van de Zuiderkroon en dagburgemeester Mario Bosch als bezoeker en fotograaf. Ook opbouwwerker Rieks Westrik kwam in zijn hoedanigheid van Opzoomerregisseur langs, hij zag een trapleer staan en de rest laat zich raden (foto derde rij links).

Vergeleken met vorig jaar waren er een paar verschillen. Zo ontbrak het blauwe keetwagentje van Opzoomer Mee want die waren allemaal al vergeven. En vanwege het komende WK Voetbal en de Tour de France is het plein uitbundig versierd met vlaggetjes en twee grote spandoeken.
Nog een bijzonderheid zijn de twee geraniumzuilen op het plein, dat is de verdienste van Harry Kock die dat met beheercoördinator Ilona Otter kon regelen. Het was wel even spannend of ze er op tijd zouden staan en uiteindelijk zijn ze de voorgaande dag pas neergezet.

Een bijzondere gast was er ook dit jaar weer: een broedende eend in één van de plantenschalen (foto links onder). Eén bewoonster, Ama, had het slim bekeken: zij ontvluchtte de warmte en maakte de plantenschalen aan de achterkant in orde (foto rechtsonder).

In een volgend bericht komen nog enkele foto’s.