Het Vlissingenplein is klaar voor de zomer (2)

Een traditie tijdens de voorjaarsactie bij de Zuiderkroon is het maken van een groepsfoto. Alle bewoners die mee hebben gedaan verzamelden zich onder het spandoek met de tekst “Onze straat Wereldkampioen!” Dit Opzoomerspandoek is al vier jaar oud maar kan nu weer uitstekend gebruikt worden.

Een belangrijke rol tijdens de actie vervullen de Opzoomerdames, dat zijn 8 actieve bewoonsters (4 uit iedere flat) en zij zijn eveneens vereeuwigd. Eén van de dames was vandaag verhinderd, vandaar dat er maar 7 mensen op de foto staan. De namen van de Zuiderkroonse Opzoomerdames zijn (in willekeurige volgorde): Elly, An, Nel, Riek, Ans, Frida, Maja en Lia.

Vanwege de komende Tour de France (die in Rotterdam start) hangt er ook een spandoek met de tekst “Le grand départ 1-4 juli 2010, voel je de Tour al?” Deze spandoeken zijn zeer gewild en Harry Kock heeft veel moeite moeten doen om aan een exemplaar te komen.

Ten westen van Pendrecht langs de Groene Kruisweg is nog meer te zien wat te maken heeft met de Tour de France, daarover gaat een volgend bericht.