Holi Phagun en de Ziel van Pendrecht

Vrijdag 18 maart om 18:00 uur Holi Phagun met Hindoes uit Pendrecht in Servicepunt Pendrecht, Plein 1953 nummer 63. Feest en presentatie van de bijdrage van de Hindoes aan de Pendrechtse samenleving.
Vrijdag 18 maart om 18:00 uur vieren Hindoes uit Pendrecht Holi Phagun in het Servicepunt Pendrecht, Plein 1953 nummer 63.

Het eigenlijke feest is op zondag 20 maart. Dat viert men vooral thuis en met het gezin of de familie.

De Hindigroep van mevrouw Kharag wil echter de hele wijk mee laten maken wat Holi Phagun voor hen betekent en zij horen ook graag presentaties van naderen op hun feest.

Er is muziek, dans en lekker eten en drinken.

Ook de pelgrim, die op zoek is naar de Ziel van Pendrecht komt langs om te horen wat de bijdrage van de Hindoes aan de Pendrechtse samenleving is.

Toegang gratis.

Over het feest:

Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa, Phagawa, Phagua is een Hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een Nieuwjaarsfeest. Volgens de gregoriaanse kalender wordt het in het voorjaar gevierd en in de Hindoekalender op de dag na de volle maan van de maand Phaalguna.
Naar deze maand is dit feest ook genoemd, Phagua/Phagwa. Op de dag van de volle maan vindt Holikadahan plaats. Bastantpanchami, Shivaratri, Holikadahan en Holi zijn hindoe-gedenkdagen in het hindoeïstische jaargetijde Basant.

Het Holifeest kenmerkt zich door dans, zang, versnaperingen en het strooien met gekleurd poeder, parfum (Goellaal) en ze sprenkelen gekleurd water (Abier).