Idee tijdens de fietstocht

Huib van Dieijen had naast de teller/snelheidsmeter op zijn elektrisch ondersteunde fiets een handig plaatje zitten. Je kon er een kaartje inklemmen met daarop de knooppunten, waarlangs je route voert.

Zou het mogelijk zijn om op die korte termijn alle fietsers 14 september van zo’n plaatje met een knooppuntenkaartje op pad te sturen?

Bij de eerste stop ter hoogte van de hoge flats van Hoogvliet namen ze de telefoon en belden Woonstad Rotterdam. “Zou het niet leuk zijn als er vanuit de corporatie zo’n plaatje aan alle nieuwe huurders gegeven gaat worden? Dan geeft je hen een hint om vooral te gaan fietsen. In beweging te komen. En kunnen wij als zoiets snel aangeschaft wordt er ook gebruik van maken. Zou toch mooie reclame voor Woonstad zijn?”, probeerden zij.

Hun telefoontje had niet meteen het gewenste resultaat, maar er wordt over nagedacht en de organisatoren hebben nog meer pijlen op hun boog. Ze noemden op weg over de Spijkenissebrug door Spijkenisse en op weg naar Bernisse allerlei mogelijke sponsors op. Dat wordt vast een mooie en interessante tocht die 14de september.