Zet 14 september alvast in je agenda

De afspraak was: we starten om 9:30 uur bij de SocialSofa en gaan de route van 14 september in het kader van Pendrecht Fietst zich Fit vast voorrijden. Je weet immers nooit wat je allemaal tegenkomt op zo’n route. Op 14 september wordt er ook om 9:30 uur gestart en de voorzitter van de deelgemeente en geboren en getogen in Pendrecht zal het startschot geven. Huib wil graag twee starters. In Pendrecht heb je de Abbenbroekweg vernoemd naar de gemeente Abbenbroek, waar in de nacht van 1 februari 1953 één slachtoffer te betreuren viel. Abbenbroek maakt nu deel uit van de gemeente Bernisse en mevrouw Pauline Bouvy – Koene is de burgemeester van deze gemeente. Huib zou het geweldig vinden als mevrouw de burgemeester samen met Ed Goverde het startsein voor de 60 kilometer lange fietstocht zou willen doen.
Misschien is het ook nog aardig om te vermelden dat Abbenbroek de geboorteplaats is van de bekende wielrenner Maarten den Bakker, ooit Nederlands kampioen.

Wie weet was Pauline Bouvy in het gemeentehuis en kon hij haar vragen om er die zaterdag bij te zijn.

Wat ongeduldig zat hij te wachten op zijn fietsmaat voor die dag, Rieks Westrik. Rieks heeft zijn kleinkinderen op bezoek en woont aan de andere kant van de stad, dus ……

Huib is een man van afspraak is afspraak, dus was niet zo happy met de onverwachte late starttijd van die dag. Maar ja, het weer was mooi en hij had schone plannen, dus liet zich niet van de wijs brengen. Alles was klaar voor de tocht en hij had een uitgebreide routebeschrijving.

De startplek wordt de SocialSofa en het aardige is dat daar de jaartallen opstaan en ook nog het motto 60 jaar Pendrecht is allemaal mooi meegenomen.