Iemand ergens op aanspreken en dan?

Jan de Bruijn mailde het volgende bericht aan Vitaal Pendrecht:

‘Je zult het niet geloven, maar IK ben het slachtoffer geworden van een mishandeling!
Er kwam vandaag een auto (tegen het verkeer overigens) de straat inrijden en die parkeerde op één van de invalide- parkeerplaatsen bij ons voor de deur! Ik maakte de mensen in die auto er op attent dat ze daar niet mochten parkeren! Waarop de negroïde persoon naast de bestuurder, het raam open draaide en me voor alles uitmaakte wat mooi en lelijk was en hij zou me wel even m’n kop in elkaar slaan! Toen hij uit wilde stappen (om dat te doen misschien) duwde ik de deur van die wagen weer dicht en zei hem dat hij z’n grote muil moest houden en gewoon ergens anders gaan staan!
Zo liep ik weg. Maar, voordat ik het wist was hij bij me en kreeg ik een verschrikkelijke klap op mijn mond!
Het bloed spoot er uit! Ik schold hem uit en omdat ik mijn mond vol had met bloed, spoegde ik dat in een reflex over hem heen en daarna nog een keer!
Hij sprong toen in die wagen en ik liep naar het flat om te kijken hoe erg ik er aan toe was!! Nou het was erg!
Ik had het nummer onthouden en ging naar boven om de politie te bellen! In die tijd schijnen ze verhaal te hebben willen halen, want ze kwamen terug en hebben nog zo’n 10 minuten voor de deur gestaan! Ik heb gelijk de politie gebeld en alles doorgegeven! Incl. autonummer, merk en kleur van de wagen.
Mijn mond is aan de binnenkant helemaal kapot! Ik ben nog naar de eerste hulp geweest in het IKAZIA, maar ze deden er niets aan, het moet zo weer genezen!
De politie heeft eerst getracht of ze die wagen in de wijk konden traceren, wat niet gelukt is en toen kwamen ze bij mij!
Ik heb het hele verhaal verteld en alles is genoteerd! Ze hadden er begrip voor dat ik tot 2 maal toe een mond met bloed over die aso had gespuugd! Alleen raadde ze me aan aangifte te doen, maar daarvoor moest ik naar het Zuidplein! Daar heb ik dus even géén zin in en ik dacht “Internet”! Ik heb zitten spitten, maar dit geval moet je persoonlijk komen aangeven!
Die agente zei nog;”Als u gewoon Politie-Rijnmond belt dan maken zij een afspraak voor je!” Ik heb dat gedaan, maar later werd ik terug gebeld, dat er geen telefonische afspraken worden gemaakt!
Dus wordt er niets aangegeven! Kijk, dit bedoel ik nou, je wordt in elkaar geslagen, de politie komt erbij, neemt alles op, en dan moet je toch nog zelf aangifte gaan doen! Nu begrijp ik ook die cijfers van. “het gaat steeds beter”, want we krijgen minder aangiftes.

m.v.g. een gewonde J. de Bruijn.
mijn tanden waren nog héél, gelukkig!’

Later bleek dat zijn plaatje toch stuk was. Jan heeft ook de voorzitter van de deelgemeente, Ed Goverde, gemaild. De hele kwestie is door de politie opgenomen, Jan heeft er weinig trek in apart aangifte te doen.