Vitaal Pendrecht is er niet om alle besluiten van de deelgemeente te onderzoeken

Gisteren kwam de volgende reactiemail binnen op deze site:

‘Ik lees in de Havenloods van 14 juli 2010 op de pagina van deelgemeente Charlois-Besluiten dagelijks bestuur- het volgende bericht:
Aanvragen kapvergunningen
punt 4:
Kruiningenstraat: voor 20 eiken, tussen de Sliedrechtstraat en de Ossenisseweg. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. rioolvernieuwing.
Ik breng dit bericht onder jullie aandacht omdat 20 bomen opgeofferd dreigen te worden (niet vanwege ziektes of zo).Toch wel erg jammer als dit besluit niet onderzocht wordt.’

Op de foto de 20 eiken in het deel van de Kruiningenstraat, dat nagenoeg ontmanteld is en bijna klaar is voor de sloop. Ook de riolering moet in dit deel van de wijk hoognodig vernieuwd worden.

De reactie is anoniem. Daarom een vermelding in dit nieuws. Vitaal Pendrecht is in het leven geroepen om bewoners, die activiteiten willen organiseren, ideeën hebben of samenwerking zoeken met andere bewoners. Zelf doen staat voorop.
Vitaal Pendrecht gaat niet, omdat iemand het vermoeden heeft dat een besluit van de deelgemeente niet weloverwogen genomen is voor als plaatvervanger op onderzoek uit.
De melding in de Havenloods staat er niet voor niks. Men kan bezwaar maken. En voor bomen zijn er instanties in de stad als De Boomridders, die de vinger aan de pols houden.
Er zijn in de gemeente Rotterdam strenge regels wat het kappen van bomen betreft. Mario Bosch, de dagburgemeester van Pendrecht, gaat de berichten overigens altijd na. Ontdekt hij dat er straten genoemd worden, die nooit bij elkaar in de buurt kunnen liggen (zoals onlangs gebeurde met de Zierikzeestraat en de Dinteloordstraat) of als er op die plek geen boom staat, dan ontvangt de beheercoördinator meestal meteen een correctie van hem. Dat doet hij helemaal zelf.
Bedankt voor de reactiemail, maar Vitaal Pendrecht gaat niet op onderzoek uit in dit geval. Zelf bezwaar aantekenen of onderzoek laten verrichten door clubs die daarvoor zijn.