Mimount werkt gestaag door aan avonturenspeeltuin Stellenbos

Wil je koffie?’, vraagt ze meteen. En ja werkelijk aan alles is gedacht. De buren zijn uitgenodigd, het materiaal is opgehaald en Mimount heeft gezorgd voor mooi weer. Ze heeft een enorme steun aan de medewerkers van het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen en ze heeft al haar bekenden opgetrommeld.

Haar zoontje Mounir zit al aardig onder het zand. Maar of ze daar erg over in zit? Nee hoor. Als ze thuis gekomen is zal ze hem vast goed uitschudden en hem onder de douche zetten.

Gelukkig werkt het weer mee. Want de vorige keren was het niet alleen veel kouder. Het regende ook aldoor en dat kun je bij zo’n activiteit eigenlijk niet hebben.

Gül komt weliswaar uit Zuidwijk maar heeft met een vriendin Mimount beloofd voor de koffie te zorgen. Ze zitten al druk te fantaseren of die kruiden straks op de markt wat geld op gaan brengen.

Dochter, Ilham, maakt foto’s of kijkt een beetje voor zich uit. Het meeste werk is al verricht, dus wat moet je dan. Ja, precies, een beetje van het zonnetje genieten.

Carl Hof woont nog niet zo lang in Pendrecht. Hij is op Madagaskar geboren, maar voelt zich helemaal Nederlander en spreekt die taal ook verreweg het beste. Hij maakt met de jongens vogelkastjes. Hij wijst hen erop dat sommige schroeven een beetje aan de lange kant zijn. Die moet je niet gebruiken, want dan beschadigt die vogel zijn mooie veertjes en daar doen we het niet voor.

Ruud Pesik geeft hem advies en zegt: ‘Hang die kastjes met de opening naar het oosten, want anders komen die vogeltjes er niet in. Je ziet de kastjes dan misschien minder goed vanaf de weg en woningen enzo, maar neem van mij aan dat de opening een beetje naar het oosten gericht moet zijn. Daar komt de zon op en de vogels zijn vroeg wakker, dus…’

Handig om te weten allemaal.

De dagburgemeester, Mario Bosch komt ook nog langs. Al met al heeft Mimount heel wat belangstelling en ziet de toekomst van de avontuurlijke speelplek er rooskleurig uit.

Ruud, Mimount en Carl werden en passant ook nog even gevraagd of zij het programma van de zoektocht naar de Ziel van Pendrecht kennen en of ze iets kunnen zeggen over de Ziel van de wijk.

Hun bijdragen staan inmiddels op You Tube, onder de Ziel van Pendrecht.