Minister Van der Laan als reporter in Pendrecht

In Pendrecht interviewde de minister jongeren en ouderen uit de theaterstukken die nu spelen in het Pendrecht Theater ‘Schuren’ en ‘Vensters’.
Er werd teruggegrepen op een stuk uit de Pendrecht Dialogen ‘Maatschappelijke Stage’.

Van der Laan blijkt een fan van het Pendrecht Theater. Hij stak ook Cees Bavius de microfoon onder de neus. Benieuwd naar wat de journalist Van der Laan het meest bezighoudt als het om het Pendrecht Theater gaat?

Kijk dan woensdag 19 augustus naar EénVandaag op Nederland 1. Het programma begint om 17:59 uur.

De minister ging ook naar Oud Charlois en interviewde daar de mensen van de Stichting B.A.D. Kunstenaars, die op onorthodoxe manier een oplossing wisten te bedenken voor een overlast situatie.

Van der Laan stak zijn bewondering voor de projecten, die hij zag tijdens een werkbezoek aan Rotterdam-Zuid niet onder stoelen of banken. Nee, hij wil via EénVandaag het hele land weten welke inspirerende activiteiten er plaatsvinden aan de zuidkant van de Nieuwe Maas.

Vitaal Pendrecht maakte een aantal foto’s van Eberhard van der Laan in gesprek met de oudere spelers en de jongere spelers van het Pendrecht Theater.
Hij hield ook regisseur Cees Bavius een microfoon onder de neus. Op de bovenste foto interviewt de minister-stagiaire Nel van Dijk en Thea Abma, op de foto daaronder ondervraagt hij Vania Tavares, Paris Ayas, Badr El Harouni en Ivone Lopesmonteiro en op het onderste fotootje moet de regisseur aan de scherpe vragen van de ministyer geloven.