Proloog Enecotour ligt om de hoek

Dinsdag 18 augustus vindt de proloog van de Enecotour plaats in Rotterdam. Ahoy dient als start en finish – plek.
Om 13:20 uur start de eerste renner en om 16:07 uur de laatste. Wie draagt de eerste oranje eneco trui?
Bradley Wiggins laat er geen twijfel over bestaan. Hij gaat voor eindzege in Eneco Tour

De Brit Wiggins was de revelatie van de voorbije Tour de France. “Ik ga voor de eindzege”, sprak hij tijdens de ploegenpresentatie van de Belgisch, Nederlandse variant van de grootste wielerwedstrijd ter wereld voor het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Op de site van Eneco www.enecotours.nl is de presentatie van de 21 deelnemende ploegen te zien in een fotospecial.
Fuji-Servetto kwam als eerste ploeg aan de beurt, Rabobank werd als laatste voorgesteld.
Naast Wiggins (Garmin-Slipstream) aast ook Jurgen Van Den Broeck (Silence-Lotto) op de eindoverwinning.
De Eneco Tour trekt door België en Nederland. Na Rotterdam zijn er 4 ritten in België en vanaf zondag 23 augustus komen de renners weer terug in Nederland om op dinsdag 25 augustus de afsluitende tijdrit van 13,1 kilometer in Amersfoort te rijden.

Dinsdag 18 augustus start Johan Coenen met rugnummer 202 als eerste om 13:20 uur.

Johan Coenen rijdt voor Topsport Vlanderen – Mercator.

De laatste renner start om 4:17:00 uur en dat is de winnaar van de twee laatste edities van Eneco Tour: José Ivan Guitierrez Palacios van Caisse DÉpargne. Gutierrez zal op zijn beurt gaan voor de derde overwinning op rij in de Eneco Tour.

Kortom: wie uitkijkt naar de Grand Départ van de Tour de France 2010 op 3 juli volgend jaar, kan zich 18 augustus vast warm lopen.

Maar vergeet ook op 3 oktober 2009 niet, als de Ronde van Pendrecht weer helemaal terug is in de mooiste wijk van Nederland.