Minister Vogelaar krijgt uitleg over de Antillianen aanpak

Maandag 7 mei bracht minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken & Integratie een werkbezoek aan Pendrecht. Zij begon in het Servicepunt. Kreeg uitleg over het gemeentebeleid rond Antillianen in de stad, was in de groente- en fruitzaak De Kiwi, bezocht Solange Delanoye en startte de Kinder Campus van Pendrecht in de school van Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat.
In Nederland wonen 200.000 Antillianen, een groot deel van hen woont in Rotterdam en in Pendrecht wonen er 2000. Leo Zevenbergen is stadsmarinier en heeft als speciaal aandachtsveld de Antillianen in de stad. Ivo Opstelten en Leo Zevenbergen vertelden de minister wat hun aanpak in de stad is. In Pendrecht heeft Opstelten veel meegemaakt. Hij memoreerde dat veel van de ministers van de Antillen Pendrecht wisten te vinden. Zelfs de Minister President Mirna Godet maakte in Pendrecht haar opwachting.
Er is veel inzet vanuit Pendrecht Zet Door om het de Antillianen goed te laten vergaan in Pendrecht.
Er lopen diverse programma’s en Opstelten zorgde ervoor dat de minister het Rotterdamse beleid in een boekwerkje voorzien van stickers meekreeg. Er zal vast nog meer over gepraat worden met de minister.
Gerda Gietel is gezinscoach en woonde het gesprek bij. Bij de Nieuwe Unie werkt Chalson als stagiaire. Ook hij woonde het gesprek in de koepelzaal van het Servicepunt Pendrecht bij. Het Servicepunt Pendrecht werd door Dennis Lausberg, regiomanager van de Nieuwe Unie uit de doeken gedaan voor de minister.
In de wijk werd na het gesprek in de koepelzaal gekeken naar de nieuwe groente- en fruitwinkel van Monique Houtman en Raymond Schouten op Plein 1953. De minsiter sneed er taart aan. De groentezaak De Kiwi bleektde 100.000 ste economisch actieve ondernemer van de Kamer van Koophandel van Rotterdam te zijn.
En passant werd de problematiek van de winkels en Plein 1953 door Bien Hofman aangekaart bij burgemeester Opstelten.
Er komt binnenkort nieuws over de aanpak van het College van Burgemeester & Wethouders uit over de aanpak van de winkels rondom het plein.
Gezinscoach Gerda Gietel leidde de minister vervolgens naar Solange Delanoye, een van haar cliënten. Tot slot van het bezoek werd door portefeuillehouder Lionel Martijn de Kinder Campus van Pendrecht uit de doeken gedaan in een klaslokaal van Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. Wijkcoördinator Ines Balkema vulde zijn verhaal verder in met een presentatie en stelde alle bij de Kinder Campus betrokken instanties aan de minster voor.
Directeur van de Beatrixschool Joop Verschoor sprak daar wethouder Leonard Geluk toe en maakte hem ambassadeur van de Kinder Campus.