Miriam gaat kunst maken voor Gezondheidscentrum Zuiderkroon

Op de foto Miriam met haar “mapje”, zoals ze haar portfolio liefkozend noemt. Zij wil net als het centrum zelf dat de mensen uit de wijk zichzelf er in terug kunnen vinden. Zij gaat met bewoners in gesprek en vraagt hen om een persoonlijk verhaal, een herinnering. Zoals je je verhaal aan de dokter vertelt. Er ontstaat dan ook iets moois. Samen werk je aan je gezondheid.

Zij maakt op grond van zo’n persoonlijk verhaal, een herinnering een tekening en die tekeningen en verhalen komen anoniem in een passepartout in het centrum te hangen. Ze wil ze uitvoeren op magneetvellen, die je ook op de koelkasten tegenkomt. Ze wil ook de artsen en andere werkers in het centrum spreken en ook hun herinneringen verwerken. Op die manier maken de mensen zelf het kunstwerk in het centrum. Ze heeft al aardig wat contacten in de wijk gelegd en zal in een korte tijd heel wat gesprekken gaan voeren.
Er staat ook al een wandeling door Pendrecht met Dagburgemeester Mario Bosch op de agenda.

Wie interesse heeft in een gesprek met Miriam? Reageer via de reactiemail. Vitaal Pendrecht brengt u in contact met Miriam Reeders.