Nieuwe Unie blijf in de wijk

In maart gaat het kantoor van de Nieuwe Unie op Plein 1953 dicht. Daarmee verliezen we het persoonlijk contact dat we de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd.
Zoals het er nu uitziet verplaatst de vestiging geruisloos naar het Zuidplein en dat nu juist in een tijd dat we de mensen, die er werken hard nodig hebben in Pendrecht. De afronding in de Herkingenbuurt is nog in volle gang. De Herstructurering in de Tiengemeten en Ossenissebuurt staat nog in de kinderschoenen. Moeten bewoners het na de sluiting zelf maar uitzoeken en naar de vestiging op het Zuidplein, waar niemand nog een echte binding heeft met Pendrecht. Daar lijkt het erg op.
De Pendrecht Universiteit maakt zich grote zorgen en wil een actie starten gelijk aan die van vorig jaar met bus 66. U kunt meedoen door een petitie te ondertekenen die we later aan gaan bieden aan de Nieuwe Unie. De petitie sluit zich aan bij de column die de wijkpredikant eind november in het kerkblad Kerk op Zuid schreef en besluit met de oproep: Nieuwe Unie blijf in de wijk!
Petities zijn verkrijgbaar op de volgende adressen:
Bewoners Organisatie Pendrecht
Ossenisseweg 99
Wijk Servicepunt Pendrecht
Plein 1953 nummer 65
Wijkcentrum de Middelburgt
Plein 1953 191
Restaurant Zuiderkroon
Vlissingenplein 1
Valckensteyn
Burghsluissingel 100
Ostreaflat
Sommelsdijkstraat 76
Zuiderparkflat
Ooltgensplaathof 81
Schouwen en Duiveland
Slinge 841
Ingevulde formulieren kunt u inleveren bij de Bewoners Organisatie Pendrecht, Ossenisseweg 99