Nieuwjaarsreceptie Herkingenbuurt

Op 29 januari 2003 werd de werkgroep opgericht. Liesbeth de Gelder, rechts op de foto was daarbij. Marja, links op de foto, heeft zich later bij de groep aangesloten en aanvaardde het voorzitterschap. In die hoedanigheid maakt ze nu voor de tweede keer de Nieuwjaarsreceptie mee en spreekt ze de mensen toe. Zij brengt onder de aandacht dat er een nieuw lid van de groep is: Jolanda Rosa. Jolanda woont in de Dirkslandstraat en heeft daar al een aantal Opzoomeracties georganiseerd. De werkgroep heeft een nieuwe vergaderruimte gevonden in de Bavo-kerk en heeft nu voor het eerst haar receptie in de Open Hofkerk. Zo reist de werkgroep de wijk door.
Er is in 2005 weer een bijdrage in de kosten van de werkgroep vanuit de Nieuwe Unie gekomen en voor 2006 is opnieuw om zo’n bijdrage gevraagd. Nog niet iedereen heeft voldoende oog voor de werkgroep. Marja heeft de Nieuwe Unie en de deelgemeente een brief geschreven dat de groep uitnodigingen van uiteenlopende zaken niet ontvangt en soms ook informatie van hen niet krijgt. Een rechtstreeks antwoord is er op die brief nog niet gekomen. Dat neemt niet weg dat de Nieuwe Unie en de deelgemeente de werkgroep voor sommige zaken best weten te vinden. Liesbeth de Gelder gaf immers het startschot voor het reinigen van de gevels van de flats aan de Oldegaarde. de bewoners kregen bij die actie schoonmaakartikelen om zelf de pui schoon te houden. De groep heeft verder veel geschouwd in de buurt. En hebben ook bewoners die in hun oude woning zaten te wachten op hun nieuwe huis in de Zierikzeestraat bijgestaan. De werkgroep heeft ook een nieuwsbrief uitgegeven. Daar kwamen veel reacties uit de buurt op. In de Stellendamstraat is een Fijn op het Plein show geweest met TOS. Op die activiteit waren veel mensen aanwezig. Er is op die activiteit een pleinteam ingesteld. Bewoners van de verschillende straten in de omgeving werden via allerlei activiteiten met elkaar in contact gebracht.
Liesbeth vond dat Marja een goede toespraak hield. Zij vond het ook leuk dat er een pastor van de Bavo-kerk was. Die zei dat hij nu een goed idee kreeg over wat de werkgroep in de buurt deed. TOS was ook aanwezig en het wijkservicepunt was ook vertegenwoordigd. Bij elkaar waren er zo’n 40 mensen, aldus Liesbeth.