Oud-leerlingen Beatrix MAVO zagen elkaar weer

Afgelopen zondag was er een kleine maar gezellige reünie in de Beatrixschool, een klas van de vroegere Beatrix MAVO kwam terug in het gebouw aan de Krabbendijkestraat.
De Beatrix MAVO bestaat al lang niet meer maar dat was voor Ricardo Verbeeten geen belemmering om een reünie te organiseren voor zijn klasgenoten die in 1978 in de derde klas zaten. Afgelopen zondag was het zo ver: 12 oud-leerlingen en 4 oud-docenten waren naar hun vroegere school gekomen om herinneringen op te halen. Frans van Westrenen, één van de huidige personeelsleden, offerde er zijn vrije zondag voor op en fungeerde als conciërge.

De reünie was beneden in het speellokaal, ooit waren dit twee klaslokalen en hier was in januari van dit jaar ook het afscheid van directeur Joop Verschoor. De bijeenkomst was informeel waarbij het er vooral om ging om elkaar weer te zien en te spreken, op de schuifkasten aan de raamkant stonden hapjes en drankjes om zelf te pakken en popmuziek uit vroegere tijden klonk op de achtergrond.

Een bijzondere gast was dagburgemeester Mario Bosch, Ricardo had hem gevraagd om even langs te komen omdat hij zo veel van de wijk weet en ook op de Beatrixschool heeft gezeten. Mario bood aan om foto’s te maken en dat was de reden dat iedereen even naar buiten ging voor een groepsfoto. Daarna stelde Frans van Westrenen voor om een rondleiding door de school te maken zodat men nog even in de lokalen kon kijken waar de lessen werden gegeven.

Aan het einde was er toch even een officieel moment: dagburgemeester Mario Bosch legde in het kort uit wat zijn functie inhoudt en waarom hij voor de reünie was uitgenodigd. Om de reünisten toch iets mee te kunnen geven had Mario de tekst die hij in 2005 heeft geschreven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de school opnieuw uitgeprint en die deelde hij na zijn toespraakje uit. Al met al konden de deelnemers terugkijken op een leuke dag.