Pendrecht een wijk waar muziek in zit, vooral op zaterdag 21 mei

Zaterdag 21 mei gaat er wat gebeuren op Plein 1953 en in de wijk.
Op het plein zal via een podium en op een showterrein de première plaatsvinden van de nieuwe Gala Programma van het Drumfanfarekorps Excelsior met daarnaast een aantal talenten uit de wijk. Er is niet gekozen voor een herhaling van eerdere muziekgebeurtenissen, maar naast de nieuwe Gala Show 2011 van Excelsior zullen het politiekorps Hermandad, Christofer en Ruud zullen verschillende dansacts vertonen, rappers geven een rap weg en er komt nog meer.

Naast muziek zijn er kraampjes op de Plein 1953 met hapjes en drankjes en is er de plantjesmarkt van de actie, die er dezelfde dag door de wijk plaatsvindt om de tuintjes en balkonnetjes in Pendrecht op te fleuren.

Vanaf morgen zal op de activiteitenkalender van deze site het programma vermeld staan.

Jammer dat het Vierdag-orgel van de Open Hof Kerk niet de kerk uit kan, want zondag 15 mei werd in die kerk gevierd dat dat orgel al 40 jaar in de wijk staat en toonde organist Jan van Dijk aan dat er inderdaad muziek in de wijk zit. Al heel lang eigenlijk.

Zaterdag 21 mei moet duidelijk worden dat die muziek erg goed en heel divers is. Daar werken de plantjes en bloemetjes voor in de tuin en op het balkon aan mee.

Mooi meegenomen is dat de beheercoördinator ook nog geld gevonden heeft om op en rond Plein 1953 opnieuw de hanging baskets aan de lantarenpalen te hangen.

En dat er dan een Engelse draai aan het woord spektakel gegeven is op de spandoeken is misschien wel een aardige bijkomstigheid.

Pendrecht blijft bijzonder.