Pendrecht Zet Door eerste onderwerp op eerste raadstafel

Het allereerste onderwerp op de nieuwe vorm van communicatie tussen bestuurders en bewoners in Charlois was Pendrecht Zet Door. Duco de Bruijn beet het spits af met een geactualiseerde presentatie. De verwachtingen van Pendrecht Zet Door zijn hooggespannen en de nieuwe deelgemeenteraad zal het programma op de voet volgen.
Duco de Bruijn liet met een mooie luchtfoto zien hoe mooi Pendrecht gelegen is en gaf vervolgens de problemen aan waarmee Pendrecht te kampen heeft.
Een belangrijke slag denkt men te maken met de herstructureringsopdracht. Een groot deel van Pendrecht wordt vernieuwd en zal na de ingreep voor de komende jaren weer een interessante woonwijk moeten worden. Pendrecht Tuinstad Groeit staat er in het logo. Die groei zit er volgens Duco de Bruijn al goed in.
Hij toonde ook het projectbureau aan PLein 1953 nummer 65. Dat bureau moet het zenuwcentrum worden van de aanpak. Er zitten verschillende organisaties op dat adres. Bijvoorbeeld de POM. Hij liet dan ook na Klaas Notenboom en Ines Balkema, Paul Lohmann van deze organisatie aan het woord om te vertellen waar deze Ontwikkelingsmaatschappij voor staat.