Persbericht Actie Pendrecht Mobiel

Rotterdam, 29 november 2005.

Het is gelukt! Sinds de initiatiefnemers de actie Pendrecht Mobiel hebben opgestart is voldoende geld ingezameld om het door vandalisme en brandstichting verwoestte invalidenvoertuig van Wim en Jos Bekking-Hendriks uit Rotterdam-Pendrecht te vervangen door een nieuw exemplaar.

Het aankoopbedrag van de nieuwe invalidenwagen is reeds voldaan aan de leverancier, de firma Waaijenberg uit Veenendaal, en de premie voor de verzekering is gereserveerd. Het ingezamelde bedrag is bijeengebracht door veel particulieren, de gemeente Rotterdam via SoZaWE en RET, de deelgemeente Charlois en door kerkelijke en maatschappelijke organisaties als de Diakonie van de Hervormde Wijkgemeente Pendrecht, De Nieuwe Unie, Stichting de Stromen en de Bewoners-commissie Zuiderkroon. Niet onvermeld mag blijven dat ook de firma Waaijenberg een hartverwarmende en substantiële bijdrage heeft geleverd om de actie te doen slagen.

Op vrijdag 2 december wordt de vervanging van het oude voertuig gerealiseerd door het overdragen van het nieuwe voertuig aan Wim en Jos. Voor deze gelegenheid zal de firma Waaijenberg worden vertegenwoordigd door de heren Frank Vermin en Arno Smit. De voorzitter van de deelgemeente Charlois, Dick Lockhorst, zal worden uitgenodigd om namens de deelgemeente het woord te voeren tijdens de overdracht.

Deze bescheiden festiviteit zal plaatsvinden rond 13.00 uur op het Plein 1953 ter hoogte van Poelier ‘t Haasje. Rest het organiserend comité niets anders dan alle belangstellenden en donateurs van kleine tot heel grote bedragen, hartelijk te bedanken voor hun bijdrage die het mogelijk heeft gemaakt dat Wim en Jos er in het voorjaar weer op uit kunnen trekken.